שלום לכולם. נמצא בצומת דרכים ולא יודע מה לעשות. ממוצע בגרויות נמוך(80), ופסיכומטרי 520(ניגשתי פעם אחת). בשביל להתקבל לאוניברסיטה אני צריך נתונים הרבה יותר גבוהים מאלו, ואני רואה שיש המון אופציות(מכינה/ שיפור בגרויות/ פסיכומטרי/ מכללה). יש לי עוד שנה עד תחילת הלימודים, אשמח לשמוע את דעת ההמונים + המלצות להמשך.
תודה.
מ
מנהל הפורום
מכינה למשפטים או שיפור בגרויות
שלום דניאל,
אם אתה מעוניין להתקבל ללימודי המשפטים אך אינך עומד כרגע בתנאי הקבלה, יש מספר אפשרויות העומדות בפנייך. לא ציינת אם ישנו מוסד אקדמי מסוים שבו אתה מעוניין ללמוד, אך במוסדות אקדמיים רבים מציעים מכינה קדם אקדמית ייעודית למשפטים המתאימה לבעלי בגרות מלאה אשר אינם עומדים בתנאי הקבלה. מעבר המכינה למשפטים בהצלחה מאפשר לך להתקבל לתואר הראשון, ולעיתים חלק מן הקורסים הנלמדים בה מקנים פטורים להמשך התואר.
אפשרות אחרת העומדת בפנייך היא כפי שציינת שיפור בגרויות (אני מבינה מדברייך כי יש ברשותך תעודת בגרות מלאה). הבחירה באפשרות של שיפור ציוני הבגרות תלויה בעיקר בכמה מקצועות אתה נדרש לשפר כדי להגיע לממוצע המאפשר לך להתקבל למסלול בו אתה מעוניין.
השיקולים בבחירה בין שיפור הבגרויות לבין המכינה כוללים את משך המסלול - משך המכינה למשפטים הינו בין 3 חודשים לחצי שנה בדרך כלל (מכיוון שיש ברשותך תעודת בגרות), בעוד משך שיפור הבגרויות תלוי בהיקף המקצועות בהם אתה צריך להיבחן ובציונים שתקבל במועדים אליהם תיגש, ולכן עשוי להיות ארוך מהטווח שציינתי. שיקול נוסף הוא העלויות, כאשר בהתאם להיקף הבגרויות שאתה נדרש לשפר, ייתכן שמבחינת עלויות תעדיף ללמוד במכינה (ממליצה לך לברר את העניין מול המוסדות השונים), לעיתים מוצעות מלגות שונות לסטודנטים במכינה, או אפשרות ללמוד על חשבון הפיקדון.
מצורף טופס יצירת קשר בתחתית תשובתי, אתה מוזמן למלא את פרטייך ונציגינו יצרו עמך קשר כדי לסייע לך לבחור במסלול המתאים לך.