היי אני בת 20 עם בגרות מלאה ו5 יחידות במתמטיקה אנגלית וכימיה, רציתי לדעת מה אני צריכה ללמוד על מנת להגיע למז"פ, ואם להיות יותר ספציפית אני רוצה להיות בשטח, כלומר לחקור זירות פשע ולא להיות במעבדות. ורציתי גם לדעת מה השכר במקצוע זה והאם יש אפשרויות להתקדם, מבחינת הציונים שלי אני מתאימה גם לרפואה, דבר שמעניין אותי אבל פחות ממז"פ. אשמח לקבל ייעוץ וחוות דעת לגבי מה עדיף ומה משתלם יותר מכחינת שכר. תודה :)
מ
מר איש אבירם
מז"פ מול רפואה
אלה שלום.
איש מז"פ שטח, עיקר עיסוקו הינו איסוף נתונים וראיות מזירת הפשע, עיסוק רב בפיזור אבקה מיוחדת לחיפוש טביעת אצבעות וצילום. השלב היותר מתקדם הינו עבודות בתוך המעבדות. מעט מגיעים לשם. ולמעבדות יש צורך בהכשרה ספציפית, כגון כימיה למשל. לאיש מז"פ (זיהוי פלילי), אין צורך בהכשרה קודמת. טוב תמיד שיהיה לך תואר ראשון בקרימינולוגיה או כימיה, ידע קודם בצילום. ויותר מכל להתקבל לשורות המשטרה לקורס מז"פ. השכר הינו שכר שוטרים, ועולה ככל שעולים בסולם הדרגות. אם מבחינת נתונייך את מתאימה גם לרפואה, עצתי היא - תלמדי רפואה, ואם עדיין הגו'ק של מז"פ יקונן בראשך. תתגייסי למז"פ, הקידום שלך לקצונה יהיה מהיר ומבטיח. בכל מקרה לטובתך, גשי להכוון לימודי, יעזרו לך להיות יותר ממוקדת. בהצלחה.
א
אפי
בשביל לעבוד במז"פ עדיף תואר בכימיה או ביולוגיה
גם שוטרי שטח במיוחד אם הם מהמז"פ, הם בעלי ידע בכימיה וביולוגיה. הרבה מחקרים ומאמרים יצאו בתחום הכימיה הפורנסית, החוקרים (שרובם שוטרים בעבר או בהווה) שעומדים מאחורי מחקרים אלו הינם כימאים וביולוגים שהיו בהרבה מאוד זירות פשע ובשטח, שפיתחו שיטות לגילוי ופיתוח עקבות וכד'.
אנשי המז"פ הינם שוטרים לכל דבר, אך המשוכרות שלהם הם לא כמו שוטרים "רגילים". לרוב מדובר במשכורות גבוהות ותנאים מעולים. (נובע גם מכך ששוטר במז"פ לרוב יהיה בעל תואר שני לפחות).
עם תואר ראשון בקרימינולוגיה א"א להתקדם במז"פ, והקבלה למז"פ תיהיה בסבירות נמוכה יותר. (וגם אם כן אז לא בתפקיד שאפשר להתקדם כ"כ).
יש יחידה שלמה במז"פ שתפקידה לצאת לשטח ולצלם ולתעד אותו. זה לא סתם שוטרים שיודעים ללחוץ על הכפתור במצלמה! זה שוטרים שעברו הכשרה מאוד קפדנית ורצינית.
על סמך מה הקביעה (שנשמעת די מזלזלת ומעליבה) שלאיש מז"פ אין צורך בהכשרה קודמת??? המז"פ הינה אחת המחלקות שיותר קשה להתקבל ולעבוד בה. וגם לאחר הקבלה זמן ההכשרה, לפעמים מתפרש על למעלה משנה.
אני מסיכמה שאולי עדיף ללמוד רפואה, אבל למה לזלזל כ"כ במז"פ??