שלום וברכה! במידה וסיימתי תיכון עם 4 יח"ל במתמטיקה ועכשיו אני מעוניינת לשפר ל-5 יח"ל כדי להתקבל ללימודים, האם הציון שלי ב-4 יח"ל מתבטל ברגע שאני ניגשת ל-5 יח"ל? במידה וכן האם זה רלוונטי גם אם ניגשתי רק לשאלון אחד? ואם אני ניגשת פעמיים לאותו שאלון ב-5 יח"ל הציון הגבוה נלקח?
מ
מנהל הפורום
שיפור הבגרות במתמטיקה לאחר התיכון
שלום,
כאשר משפרים ציון בבגרויות לאחר סיום הלימודים בתיכון, כלומר לאחר קבלת תעודת הבגרות, לא מוציאים תעודה חדשה אלא מקבלים ממשרד החינוך ספח המעיד על השינויים או השיפורים בציונים. כלומר לך כנבחנת יש חופש לבחור איזה ציון את מגישה למוסדות האקדמיים, את יכולה לבחור להגיש את תעודת הבגרות עם הציון הישן, או את הספח הכולל את הציון החדש (אם הוא אכן גבוה יותר), ולא חייבת לצרף את הספח לתעודת הבגרות אם הוא לא בא לטובתך ומשפר את סיכויי הקבלה שלך. מאותה הסיבה, כתשובה לשאלתך איזה ציון מחשיבים, הגבוה או האחרון, לאחר קבלת הציון בשאלון ברמת 5 יחידות, תוכלי לבחור האם לצרף את הספח או לא, בהתאם לציון שקיבלת ואם הוא גבוה מספיק עבורך.
בנוגע לשיפור בשאלון שציינת, מכיוון שלא ידוע לי מתי ניגשת לבגרויות ובאילו שאלונים נבחנת בעבר (השאלונים משתנים לאורך השנים וכך גם מתכונת בחינת הבגרות), הייתי ממליצה לך לפנות למשרד החינוך ולברר לגבי אפשרויות ההיבחנות העומדות בפנייך, או לחלופין לפנות לבית הספר בו נבחנת בעבר (אם הדבר אפשרי כיום).