שלום רב מעוניין לדעת פרטים על מלגה ללימודי תואר לבני 40 פלוס. מה הן כל האופציות והאפשרויות? תודה
נ
נועה סטרוז
לימודים ומלגות לבני 40+
שלום זהר,
לימודים אקדמיים לבני 40+ אפשריים במגוון תחומים רחב מאוד ולכן מעט קשה לי להמליץ לך על מסלול ספציפי מבלי לדעת מה אתה מעוניין ללמוד ובמה אתה מעוניין לעסוק. ניתן לבחור בין האוניברסיטה הפתוחה, מכללת רמת גן, מכללת בת ים, אוניברסיטת בן גוריון באילת, המרכז האקדמי למשפט ועסקים ועוד. כי שציננתי יש קשה רחבה של מסלולים ביניהם תוכל לבחור החל ממשפטים, מנהל עסקים, חינוך, מדעי הרוח, מדעי ההתנהגות ועוד. לגבי מלגות - המקרה מעט מורכב יותר כי יורדות מהפרק מלגות לחיילים משוחררים ומלגות התנדבות שונות המוגבלות בגיל אך אני ממליצה לך לבחור קודם כל מסלול לימודים ומוסד לימודים ולברר מול אותו מוסד לימודים מה הם אפשרויות הסיוע שהם יכולים להציע לך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על הלימודים ותנאי הקבלה הייחודיים ואני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר הצמוד להודעה שלי לקבלת סיוע בבחירת המסלול המתאים ביותר עבורך.
מלגות לבני 40+
היי, האם מלגות לבני 40+ יכולות להינתן גם לאקדמאים שרוצים לעשות הסבה בעזרת לימודים? ועוד- האם ניתן לבקש מלגה במעמד הבירור עם מוסד הלימודים ועוד לפני ההרשמה? כי בעבר נאמר לי שאני זכאית ואחכ בפועל לא נתנו לי, כי המעסיק לא הסכים לשתף פעולה במילוי הטופס למרות שברור שעבדתי במקצוע שוחק (סיעוד) במשך 23 שנה !!! כיום אני מובטלת. האם יש דרך לעקוף זאת באמצעות הגדרת המקצוע בלבד? תודה.
נ
נועה סטרוז
מלגות לבני 40+
שלום אורה,
המלגה שאת מדברת עליה היא מלגת מעגלים, לצערי רק מי שעובד כרגע במקצוע שוחק זכאי להגיש מועמדות למלגה הזו. חשוב לציין כי לא ניתן להבטיח את המלגה הזו מראש זה משהו שמתואם עם קרן מעגלים כל עוד המועמד יכול להוכיח 20 שנה או יותר בעבודה במקצוע שוחק (סיעוד אכן נחשב מקצוע שוחק). לגבי מלגות נוספות אכן ניתן לפנות למוסדות הלימוד בהם את מעוניינת ולברר אך עלייך לקחת בחשבון שמוסדות לימוד רבים לא יאפשרו לך לקבל מלגה ללא הרשמה.
היות ואת לא עובדת עכשיו ועבדת המון שנים במקצוע שוחק תוכלי לפנות ללשכת התעסוקה לקבלת מידע על הסיוע שהם מציעים - בין 70-85 % השתתפות בלימודים מקצועיים (של עד שנה) במוסדות לימוד שונים ברחבי הארץ. צירפתי לך קישור בתחתית ההודעה למאמר בנושא.