שלום שמי נלה ואני אם חד הורית+3 ילדים (2 מהם נכים). התחלתי השנה תואר ראשון במשפטים במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן. רציתי לבדוק איזה מלגות יש ללא התנדבות בעיקר? היות ויש לי ילדים שמצריכים השגחה וטיפול צמוד אין באפשרותי להתנדב לצערי ,תמורת מלגה. אשמח להמלצות. תודה
נ
נועה סטרוז
מלגות לאמהות חד הוריות
שלום נלה,
קיימים מספר גופים ומוסדות המציעים מלגות ייעודיות לאמהות חד הוריות - חשוב לציין כי ברוב המקרים מדובר במלגות ללא התנדבות מתוך התחשבות בקשיים המלווים את האמהות והאבות החד הוריים. בין המלגות: מלגות נעמת, מלגות התמ"ת, תכנית המלגות של קרן קציר, קרן אריסון, ידידות טורונטו וקרן רש"י ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על כל אחת מהמלגות הללו ואני ממליצה לך לבדוק בהקדם האם עדיין ניתן להגיש מועמדות לשנת הלימודים הנוכחית היות וכמעט ולא קיימות מלגות שעדיין פתוחות עבור השנה הזו. במקביל אני ממליצה לך להתחיל להגיש מועמדויות למלגות השונות עבור שנת הלימודים הבאה ולפנות למזכירות מוסד הלימודים בו את לומדת לקבלת מידע על מלגות פנימיות שהם יכולים להציע לך שיתאימו לצרכים שלך ויעזרו לך להישאר בלימודים.
יש כמה גופים ומוסדות המציעים מלגות ייעודיות לאמהות חד הוריות, ביניהם: מלגות נעמת, מלגות התמ"ת, תכנית המלגות של קרן קציר, קרן אריסון, ידידות טורונטו וקרן רש"י ועוד. חשוב לציין כי רוב המלגות פונות ללימודים אקדמיים ולא לימודים מקצועיים והיות ולא ציינת מה את מתכננת ללמוד והיכן מעט קשה לי לכוון אותך למלגות יותר ספציפיות.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על כל אחת מהמלגות הללו וכמה מלגות נוספות שיכולות להתאים עבורך ואני ממליצה לך במקביל לבדוק מול מוסד הלימודים בו את מתחילה ללמוד האם יש להם מלגות פנימיות להציע לך.