חיפוש מלגה מתאימה ללא התנדבות או רקע סוציו אקונומי נמוך
חיפוש מלגה מתאימה ללא התנדבות או רקע סוציו אקונומי נמוך
בקי
1 תגובות
שלום, אני סיימתי לפני שנה שירות לאמי, אני לא עולה חדשה, ברוך ה המצב הסוציו אקונומי שלי לא נמוך, אני לא גרה בפריפריה, בקיצור טכנית, אין לי קריטריון שיזכה אותי במלגה חוץ מהעובדה שעשיתי שנתיים שרות לאומי. העניין הוא שהמקום היחיד שבו אני יכולה ללמוד כרגע זה במכללה מאוד יקרה (33000 שח לשנה) ואין לי יכולת כלכלית כזו. בנוסף, מסלול הלימודים אותו אני רוצה לקחת הוא מסלול תובעני מאוד, של 5 ימים בשבוע מהבוקר עד הערב. כך שגם אין לי זמן למלגות שכוללות התנדבות. אולי יש בכל זאת מלגה שאני זכאית לה ותוכל לעזור לי? תודה.
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודי תואר ראשון
שלום בקי,
היות ושנת הלימודים רחוקה יש לך עוד דיי זמן למצוא מלגה מתאימה ולפי דעתי קיימות לא מעט מלגות שיכולות להתאים עבורך ולא בהכרח דורשות התנדבות בקהילה אם כי חשוב לציין שהדרישה היא בד"כ ל-4 שעות שבועיות כך שגם סטודנטים לרפואה, הנדסה ומקצועות תובעניים אחרים מצליחים לשלב זאת עם הלימודים. היות ואת בוגרת שירות לאומי מלא אני ממליצה לך קודם כל לפנות לקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים שמציעה סיוע לחיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי מלא - מדובר בקרן גדולה מאוד שמציעה מגוון מלגות שונות ואני בטוחה שלפחות חלק מהן יתאימו עבורך. כמו כן קיימת מלגת משרד החינוך שמציעה סיוע של עד כ-6000 ש"ח בשנה (המלגה נסגרת ב31.1.16 כך שיש למהר ולהגיש מועמדות) ומלגות רבות נוספות עליהן תוכלי לקרוא במאגר המלגות שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה. תוכלי לפנות גם למוסד הלימודים בו את מתעתדת ללמוד אך ברוב המקרים מדובר במלגות פנימיות לסטודנטים עם רקע כלכלי קשה או במלגות התנדבות שתיהן לא יתאימו עבורך כך שזו צריכה להיות האפשרות האחרונה שלך (שלדעתי לא תגיעי אליה עם מגוון המלגות השונות הקיימות במאגר המלגות).