אם אני נשוי ואני ואשתי סטודנטים במשרה מלאה (לא יכולים לעבוד תוך כדי) ועלינו לשלם שכר לימוד ושכירות וכל ההוצאות הקשורות במחייה. זה לא מעודד לתת מלגה?
נ
נועה סטרוז
מלגות לסטודנטים נשואים
שלום נתנאל,
למיטב ידיעתי לא קיימות מלגות ייעודיות לזוגות סטודנטים נשואים אך ישנן מלגות רבות שיכולות להתאים עבורכם גם אם הן לא מתויגות בדיוק כך. ברחבי הארץ מגוון מוסדות וגופים המציעים מלגות שונות על סמך מצב כלכלי, מצב משפחתי, מלגות התנדבות שונות, מלגות קיום ועוד. בשלב זה של שנת הלימודים, כאשר הסמסטר הראשון עומד להסתיים, מעט מאוחר להתחיל ולחפש מלגות חיצוניות היות וכמעט ולא נשארו כאלה ולכן הצעד המומלץ ביותר הוא פנייה למוסד הלימודים בו כל אחד מכם לומד לקבלת מידע על מלגות פנימיות שיכולות להתאים עבורכם או פניה לפרויקט פר"ח שמציעים סיוע בתמורה להתנדבות בשיתוף עם מוסדות לימוד רבים ברחבי הארץ. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מגוון מלגות שונות ובו תוכל גם לבצע חיפוש לפי קריטריונים אך כפי שציינתי כבר, בגלל השלב שבו אנו נמצאים בשנה, רוב המלגות יתאימו עבורכם רק לשנת הלימודים הבאה אליה אני ממליצה להתחיל ולהתכונן (מבחינת הגשת מועמדויות למלגות) כבר מהחודש הבא.