שלום, אני רשומה באוניברסיטה העברית ללימודי סיעוד, כבת 30, רווקה שגרה בדירה עם שותפה בירושלים. יש לי תעודת נכות ואני מקבלת קיצבה כל חודש כולל סיוע בשכר הלימודים. למרות כל זאת אני לא מצליחה לחיות מהמעט שהמדינה מקציבה. בנוסף המשפחה שלי לא מסייעת אמא שלי נכה בעצמה ואבא שלי לא מתפקד. אנחנו משפחה קשת יום עם שמונה ילדים שאחת עם פיגור שכלי. הוריי לא יכולים לסייע לי כלל וכלל. האם יש איזה מלגה שיכולה לעזור לי לעבור את השנה הראשונה של הלימודים בשלום בלי לפגוע בקצבה?
נ
נועה סטרוז
מלגות לימודים בשילוב עם קצבאות נכות
שלום שושי,
מלגות רבות רבות המציעות סיוע לסטודנטים אינן מאפשרות שילוב של כמה מלגות או שילוב של קצבאות עם המלגה ובשלב זה של השנה גם המלגות שכן מאפשרות זאת ברובן כבר נסגרו ולכן הצעד הטוב ביותר שלך יהיה לפנות לדיקנט הסטודנטים באוניברסיטה העברית כדי לברר לגבי מלגות שיכולות להתאים עבורך. האוניברסיטה העברית מציעה מגוון מלגות לימודים לסטודנטים מצטיינים, לסטודנטים ממצב כלכלי נמוך, לסטודנטים שמוכנים להתנדב בקהילה ועוד.
במידה ומלגות אלו לא יתאימו עבורך צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר רחב של מלגות לימודים שונות שחלקן יכולות להתאים עבורך ולקראת שנת הלימודים הבאה אני ממליצה לך להתחיל ולהגיש בקשות כבר בינואר או פברואר לכל המאוחר כך שלא תפספסי שום הזדמנות לסיוע לו את זקוקה. במאגר תוכלי לבצע חיפוש ממוקד לפי קריטריונים באמצעות לשונית החיפוש שצירפנו. בברכה, נעה