אני סטודנטית לסיעוד שנה ב' באוניברסיטת תל-אביב, בת.ז משתייכת למושב עמיעוז שנמצא בעוטף.
1. האם מגיעה לי מלגת פריפריה למרות שאני לומדת במרכז?
2. האם בעייתי לקבל את המלגה בשנה ב' במקום בשנה הראשונה ללימודים?
3. אם השתחררתי באוגוסט שנת 2010 והתחלתי ללמוד באוקטובר 2014, האם מגיעה לי המלגה?
4. כיצד מגישים מועמדות למלגה הזו?
נ
נועה סטרוז
מלגת פריפריה - פרטים והרשמה
שלום רוני-חן,
מלגת הפריפריה שכולם מכירים הינה - שמת לימודים ראשונה חינם, אך הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים מסייעת גם לתושבי פריפריה לאחר שנת הלימודים הראשונה שלהם.
מלגת פריפריה ניתן להגיש עד חמש שנים מהשחרור אך את לא מחויבת לעשות זאת בשנתך הראשונה ללימודים אלא כל עוד, כמו שציינתי, לא עברו חמש שנים מהשחרור שלך. בנוסף, המלגה מתאימה לסטודנטים מהפריפריה שיכולים להוכיח שבחמש שנים האחרונות לפחות גר באחד מיישובי הפריפריה ברחבי הארץ ולסטודנטים שלומדים בפריפריה - במידה ואת עומדת באחד מהקריטריונים האלה לא צריכה להיות בעיה עבורך להגיש מועמדות.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על המלגה ואני ממליצה להתעדכן באתר הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים לגבי תאריך פתיחת המלגה.
שאלה נוספת ששכחתי..
במידה ואני מקבלת מלגה ממשרד הבריאות האם יש התנגשות?
הלינק המצורף מוביל לעמוד שגיאה..
תודה רבה על העזרה :)
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודי סיעוד
שלום רוני חן,
צירפתי עבורך קישור מחודש בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על מלגות פריפריה. לגבי מלגת משרד הבריאות - לצערי בשנת 2015 משרד הבריאות הפסיק להעניק מלגות היות ומטרת הסיוע הייתה גיוס עובדי סיעוד והוא סיים את הגיוס בהצלחה. למרות זאת ישנן מלגות נוספות כמו מלגת מכבי שירותי בריאות שיכולה להתאים עבורך ומציעה סיוע כלכלי בתמורה להתחייבות לעבודה בקופה עם סיום הלימודים.
מלגת משרד הבריאות בנוסף למלגת חיילים משוחררים
את מלגת משרד הבריאות (למזלי, מסתבר) כבר קיבלתי.. השאלה שלי היא האם זה בא בסתירה למלגת חיילים משוחררים. כלומר, האם יש בעיה שאקבל את המלגה לחיילים משוחררים *בנוסף* למלגת משרד הבריאות.
נ
נועה סטרוז
עלייך לבדוק מול הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים
שלום רוני-חן,
היות ולא אנחנו מעניקים את המלגה וכבר יש ברשותך מלגה אחת עלייך לפנות לקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים כדי לבדוק האם תוכלי לקבל את המלגה למרות שכבר קיבלת מלגה ויש סטודנטים שעדיין לא קיבלו מלגות בכלל.