שלום. אני אמא חד הורית שרוצה ללמוד יעוץ מס . לבד מגדלת בן 10. נא עזרו לי למי לפנות ואיזו מלגה אפשר לקבל . לפני שנתיים התחלתי ללמוד באשקלון - בגלל צוק איתן ודחיפת שעות עזבתי - רוצה להמשיך ולא באותו מכללה... יחידה לימודי חוץ דורשת כסף אבל זה שבזמן מלחמה לא למדנו ... אשמח לקבל דעתכם .
נ
נועה סטרוז
מלגה לאמהות חד הוריות
שלום יעל,
ברחבי הארץ יש כמה קרנות ואגודות ששמו להן למטרה לקדם ולסייע לנשים חד הוריות באקדמיה ובלימודים מקצועיים. בין הקרנות והאגודות תוכלי למצוא את תכנית מפנה, מלגות התמ"ת, מלגות נעמת ועוד.
חלק מהמלגות מתאימות לאמהות המתכננות לימודי תואר וחלק מתאימות לאלו המחפשות לימודים מקצועיים או לימודי תעודה. בנוסף אני מאוד ממליצה לפנות במקביל למוסדות הלימוד השונים המציעים את המסלול בו את מתעניינת לקבלת מידע על מלגות פנימיות שיכולות להתאים עבורך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המאגד בתוכו מגוון מלגות לימודים המתאימות לאמהות חד הוריות.
לגבי היחידה ללימודי חוץ שדורשת ממך כסף - לצערי אין ביכולתי לעזור לך בתחום הזה היות ואנחנו לא עובדים ישירות מול מוסדות הלימוד השונים אך אני מאוד ממליצה לפנות גם למוסד הלימודים עצמו וגם למשרד לביטוח לאומי כדי לברר מה את צריכה לשלם ומה לא בעקבות המלחמה שהתקיימה בתקופת הלימודים. חשוב לציין שאם הלימודים התנהלו כסידרם במרחבים מוגנים יכול מאוד להיות שתצטרכי לשלם על הלימודים למרות שלא השתתפת בהם.