יש לי בת נשואה צעירה שלמדה כיתות י"א וי"ב בחו"ל, וכן למדה שם חינוך מיוחד וגרפיקה בקולג' אך לא מכירים בהם בארץ כולל היות לה 12 שנות לימוד. אי לכך היא נרשמה ללימודי מקצוע של תרפיה בבעלי חיים על רכיבת סוסים. יש לציין שאני חד הורית ומפרנסת יחידה. ) אמנם כולם בוגרים וחלקם נשואים אין לי אפשרות לממן את לימודיה אני משלמת תשלומים של חתונות הילדים הקודמים ולימודים שלי בחלקם. איך אפשר להשיג מלגה שהיא תוכל ללמוד את המקצוע? אשמח לעזרה יש לציין שגם בעלה ללא הכשרה כי הוא היה בחור ישיבה ועובד בשכר מינימום וכן היא גם עובדת בשכר מינימום. מובן שאין להם דירה וגם ריהוט מינימלי ברובו מיד שניה. אשמח לייעוץ בנידון תודה
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודים מקצועיים עבור נשים
שלום שושנה,
יש כמה גופים ברחבי הארץ המציעים סיוע לנשים בכלל ולנשים דתיות בפרט בלימודי תואר ולימודים מקצועיים ולכן מומלץ קודם כל לפנות אליהם כאשר הראשון הוא מרכז ההכוון התעסוקתי בבני ברק שמציע מלגות לימודים שונות עבור נשים, משרד התמ"ת וארגון תמך שגם מציעים מלגות לימודים שיכולים להתאים לבת שלך ומלגות פנימיות מטעם מוסד הלימודים בו היא לומדת.
לגבי מלגה עבור היות אם חד הורית - היות והבת שלך כבר נשואה ויש לה תא משפחתי משלה יהיה לך מאוד קשה למצוא מלגה שתראה בך כאם חד הורית גם אם וכאשר את תומכת בילדייך כלכלית ולכן האפשרויות הראשונות שהצגתי הן הרלוונטיות ביותר.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות שחלקן יכולות להתאים לביתך ופונות לנשים חרדיות ונשים בכלל.