שלום רב, האם מוצעות איזה שהן מלגות לימודים ואם כן אז לאילו לימודים, לאנשים שמחפשים קריירה שנייה בגיל מבוגר? האם ניתן לקבל מלגות לפי ארץ מוצא ההורים?
נ
נועה סטרוז
מלגות לימודים לקריירה שניה
שלום רותי,
למיטב ידיעתי לא קיימות מלגות ייעודיות למעוניינים להתחיל בקריירה שנייה ומתחילים במסלול לימודים נוסף אך אין זה אומר שלא תמצאי מלגה שמתאימה לתחום אותו את מעוניינת ללמוד. מלגות רבות אינן מציינות גיל מקסימום בו ניתן להגיש בקשה למלגה ולכן ישנן מלגות רבות שיוכלו להתאים עבורך כמו גם מלגות פנימיות מתוך מוסדות הלימוד או סיוע מטעם משרד העבודה או הביטוח הלאומי.
מעט קשה לי להציע לך מלגה ספציפית או כמה מלגות ספציפיות שיתאימו לך היות ולא ציינת מה את מעוניינת ללמוד, היכן את מעוניינת ללמוד, מה הרקע האקדמי ו/או התעסוקתי שלך ועוד. אשמח מאוד אם תעבירי לנו מידע נוסף כך שנוכל לסייע לך בצורה הטובה ביותר למצוא את המלגה או המלגות המתאימות עבורך.
בברכה, נעה
ר
רותי גרוברמן
מלגות ללימודים אחרי גיל 50
בהמשך לשאלתי, יש לי תואר ראשון במדעי המדינה ותעודת הנהלת חשבונות סוג 1 + 2. רוצה ללמוד הנהלת חשבונות סוג 3 וגם במקביל ללמוד בוינגייט קורס מאמני כושר. האם אוכל לקבל מימון ממשרד העבודה / ביטוח לאומי? פוטרתי לאחרונה מעבודתי
נ
נועה סטרוז
מלגות ממשרד העבודה ו/או הביטוח הלאומי
שלום רותי,
משרד העבודה והביטוח הלאומי מציעים ומעניקים סיוע בלימודי תעודה ולימודים מקצועיים למועמדים שעונים על כל הקריטריונים שלהם. רשימות המסלולים המלאים בהם מסייעים שני הגופים הללו מופיעות באתר האינטרנט של כל אחד מהם.
אני אישית ממליצה לך להתחיל כל מסלול לימודים בנפרד ולאו דווקא ללמוד במקביל גם בגלל העול הכלכלי הכבד של לימודים בשני מסלולים נפרדים וגם בגלל הקושי והעומס שיצטבר לך ויגרום לכך שיהיה לך מאוד קשה לתת 100 אחוז בכל אחד מן המסלולים.
בברכה, נעה
ר
רותי גרוברמן
מלגות
יש לי תואר ראשון במדעי המדינה + תעודה בהנהלת חשבונות סוג 1 + 2. מעוניינת ללמוד הנהלת חשבונות סוג 3 / וגם קורס מאמני כושר בוינגייט / ואולי גם קורס עיסוי שבדי / רפואי. רקע תעסוקתי - מסיימת 14 שנה בחברת מירס / הוטמובייל בתפקידי אדמיניסטרציה
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודי תעודה ומקצוע
שלום רותי,
כפי שכבר כתבתי לך בתגובה להודעתך הקודמת משרד העבודה והביטוח הלאומי מציעים ומעניקים סיוע בלימודי תעודה ולימודים מקצועיים למועמדים שעונים על כל הקריטריונים שלהם. רשימות המסלולים המלאים בהם מסייעים שני הגופים הללו מופיעות באתר האינטרנט של כל אחד מהם.