מלגה לבני 40+ בעלי משפחות שעדיין רוצים תואר שני, היכן אוכל למצוא מלגות לאימהות לילדים, בגילי, לתואר שני?
נ
נועה סטרוז
מלגות לנשים לתואר שני
שלום דורית,
תתפלאי לשמוע שאנשים מבוגרים בהרבה מלך מתחילים ללמוד ולאו דווקא לתואר שני אלא לעיתים גם לתואר ראשון. ישנם גופים שונים ברחבי הארץ שבוחרים לקדם סטודנטים (ללא קשר לגילם) שבוחרים במסלולים השונים לתואר שני בין השאר גם כאלו שבוחרים ספציפית לסייע לנשים: מלגות על שם שרת המדע שולמית אלוני, מלגות נעמת, קרן איגוד הנשים האקדמאיות בישראל. בנוסף תוכלי כמובן לפנות למוסד הלימודים בו את לומדת לקבלת מידע על מלגות פנימיות שהם יכולים להציע לך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות לימודים לנשים בלבד שנועדו לקדם נשים באקדמיה בתואר ראשון ובתארים מתקדמים.
תשובה
שלום נועה. תודה על תשובתך המהירה, אך עברתי על כל המלגות ברשימה, ולצערי הן מיועדות ללימודי מחקר/הנדסה/תואר שלישי.
אני רוצה ללמוד במכללה לחברה ואמנויות בנתניה - בתחום שקשור לחינוך, ותואר שני. התואר נקרא "חברה ואמנויות". אשמח אם תכווני אותי בהתאם לכך.
נ
נועה סטרוז
מלגות פנימיות יוכלו להתאים עבורך
שלום דורית,
צר לי שאף אחת מהמלגות שהצעתי לא מתאימה ואשמח מאוד אם יחד נצליח למצוא מלגה שתתאים עבורך.
למיטב ידיעתי ישנן כמה אופציות לסיוע מטעם המכללה כאשר הראשונה היא הסדר הלוואה של עד כ-30,000 ש"ח ללא ריבי, הצמדה וערבים. בנוסף קיימות כל שנה מלגות סיוע כלכלי לסטודנטים הלומדים תכנית מלאה במוסד הלימודים עצמו, שילמו מקדמה על הלימודים ועמדו בכל הדרישות האקדמיות. כל הפרטים מופיעים באתר האינטרנט של המכללה ואני ממליצה לך לפנות אליהם ישירות לקבלת מידע נוסף שיוכל לסייע לך בקבלת המלגה.