היי בשנה האקדמית האחרונה שמסתיימת למדתי מכינה ייעודית באחת ממכללות החינוך בחיפה מכינה שאיננה מאפשרת לי קבלה לשום מוסד חוץ ממנה לצערי, על המכינה הזאת קיבלתי מלגה מלאה ע׳׳י משרד הביטחון. לאחר חישוב מסלול אינני מעוניינת ללמוד חינוך אלא עבודה סוציאלית אך בשל העובדה שתעודת הבגרות שלי בעת ממוצע נמוך ואף חסרים לה כמה שאלונים והמכינה הנוכחית לא תקפה לשום מוסד אאלץ לעשות מכינה באונ חיפה של 6 וחצי חודשים. שאלתי היא כזאת האם אוכל לקבל מילגה למכינה חדשה? לאו דווקא ממשרד הביטחון אלא מכל גורם אחר שתוכל לעזור לי בתשלום עבור המכינה? מהן האפשרויות שלי אם אין לי תמיכה או יכולת כלכלית לממן את הלימודים האלו? איפה אוכל לקבל מילגה שאוכל בעזרתה ללמוד מכינה על מנת להמשיך את לימודיי האקדמים. אודה לעזרה
נ
נועה סטרוז
מלגה ללימודי מכינה
שלום ליאור,
חלק גדול אם לא כל מוסדות הלימוד המציעים לימודי מכינה שונים מציעים גם מלגות לימודים פנימיות כדי לסייע לתלמידים ולסטודנטים לסיים בהצלחה את המסלול ולכן אני ממליצה לך לפני הכל לפנות לאוניברסיטת חיפה לבדוק מה הם יכולים להציע עבורך. מלבד זאת תוכלי לנסות ולפנות למשרד הביטחון לקבלת מלגה נוספת, אין לך מה להפסיד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות לימודים שחלק מן המלגות בו יכולות להתאים עבורך ואני ממליצה לך לעיין בו בהקדם האפשרי. חשוב לציין ששנת הלימודים קרובה במיוחד ולכן הסיכוי למציאת מלגה מלאה וגבוהה נמוך יותר ולכן בשנים הבאות אני מאוד ממליצה להתחיל עם התהליך בשלב מוקדם יותר בשנה, בסביבות חודש אפריל או מאי.