שלום רב, התחלתי ללמוד תואר ראשון בהנדסת חשמל מסלול ערב ואני עוד מעט מסיים שנה א' עד לפני שנתיים גרתי עם אמא שלי שהייתה אם חד הורית ולצערי היא נפטרה ומאז אני גר באותו בית (שעכשיו בבעלותי) בלי משפחה מקרבה ראשונה בישראל רק משפחה מורחבת
מאז שהיא נפטרה אני ממן את המחיה שלי בבית בלי עזרה מאף אחד כי אין לי מישהו שיכול לעזור לי כלכלית
התחלתי ללמוד במסלול ערב תואר ראשון מתוך הרצון ללמוד לתואר אך גם מתוך הנסיבות שאני חייב לכלכל את עצמי. לא תיארתי לעצמי עד כמה יהיה קשה לעבוד רגיל וללמוד בצורה אינטנסיבית של כמות נושאים גדולה בטווח קצר ומאוד קשה לי ככה אני במצב שאני מאוד רוצה להשקיע בלימודים אבל אין לי אפשרות אני חייב לעבוד כדי להחזיק את הבית וגם להקדיש זמן לטפל בו ונוצר מצב שבקושי יש לי זמן להקדיש ללמודים
הייתי בקבע עד לפני חצי שנה אבל לא הייתי לוחם בצבא ובגלל שאני בקושי מוצא זמן להשקיע בלימודים הציונים שלי בהתאם לא גבוהים ואני מאוד רוצה לשפר אותם
האם יש מלגת מחיה שאני יכול להימצא מתאים אליו?
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודי הנדסה
שלום ברוך,
ברחבי הארץ מוסדות וגופים רבים המציעים מלגות כלליות לסטודנטים הזקוקים לעזרה ולסיוע כלכלי אך בנוסף לאלו קיימים גופים וקרנות המציעים סיוע לסטודנטים שבחרו במסלול העמוס ללימודי הנדסה עם הבנה מלאה של הקושי בשילוב של לימודים במסלול כל כך אינטנסיבי ועבודה. אני מציעה לך לפני הכל לפנות למוסד הלימודים בו אתה לומד היות ומרבית מוסדות הלימוד כיום מציעים מלגות וסיוע לתלמידים שלהם. בנוסף לפניה למוסד הלימודים צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המאגד בתוכו מספר מלגות שיכולות להתאים עבורך כסטודנט ללימודי הנדסה.