שלום רב, בגיל צעיר עזבתי את הלימודים ובצבא נלחמתי תרתי משמע.. והשלמתי בסוף שירות במחווה אלון 12 שנו"ל ו 2 בגרויות (סה"כ 7 יחידות). היום בגיל 32 נשוי + 3 עובד במשרה מלאה נפל לי האסימון והחלטתי לקחת את עצמי בידיים. אבחנתי את עצמי בפעם הראשונה אצל פסיכיאטר עם ADHD והתחלתי לטפל בעצמי תרופתית. עם כל הנתונים הנ"ל אני מעוניין להתחיל ללמוד.. אין לי מושג מה אבל בטוח ומוכן לעשות תואר בלימודים אקדמאיים. כמובן שפיננסית אני לא יוכל לעמוד בזה ולכן אני פונה אליכם לעזרה מקצועית וגם לנסות ולקבל מילגה. אשמח לכל עזרה שאוכל לקבל. תודה רבה מראש, אביחי
ש
שני יונגר
לימודים בגיל 30+ מלגות ועוד
שלום אביחי,
קודם כל, כל הכבוד לך. זה לא מובן מאליו לעשות תהליך כמו שעשית ולקבל החלטה ללמוד לימודים אקדמיים או כל תחום אחר שיתאים לך. אני באופן אישי מציעה לך לבחון גם ללימודים אקדמיים וגם לימודי הנדסאים. בסופו של דבר המטרה שלך היא למצוא עבודה טובה שתפרנס את משפחתך, אני מניחה . ולכן צריך לחשוב במה תרצה לעסוק ובמה תהיה טוב ולא רק על ההגדרה אקדמי או לא. לגבי מלגות, בגיל 32 כבר הרבה מלגות לא רלוונטיות לך ואתה נותר עם מעט מאוד מלגות ומלגות התנדבות בעיקר. ההגדרה של קרנות המלגה למיניהן להכנסה משותפת המשפחתית ממנה כבר לא מוגדרים ברמה סוציואקונומית נמוכה היא 5000 ש"ח. אין לצערי התחשבות במספר ילדים או בשכר הדירה שעליך לשלם כל חודש. המלגה שאני רוצה להפנות אותך לברר לגבי היא מלגה מטעם הביטוח הלאומי המיועדת ללקויי למידה. מכיוון שאתה מטופל במסגרת קופת החולים ויש לך אישורים של רופא פסיכיאטר לנושא הלקות ייתכן מאוד שתמצא זכאי למלגת לימודים. ובכל מקרה בירורים לא עולים כסף במקרה הזה. בנוסף, אנא עשה שיעורי בית ועבור על רשימת המלגות המצורפת פה. בתקווה שתענה לקריטריונים של חלק מהמלגות, מה שיגדיל את הסיכויים שתזכה באחת לפחות. לגבי ענייני לקויות הלמידה, מוסדות הלימוד מציעים סיוע בלימודים ולעיתים אפילו הקלות בתנאי הקבלה, אז כאשר אתה מתעניין בלימודים ציין את הנושא כדי שלא תפספס אפשרות שכזו אם קיימת.