שאלה מצוינת. לכל מלגה קריטריונים אחרים. חלק מהמלגות מתאימות לפי מוצא ההורים או שלך (אם לא נולדת בארץ); חלק מהמלגות מתאימות לפי עיר מגורים או אזור מגורים; יש מלגות המתאימות רק למי שסיים שירות צבאי או לאומי מלא; מלגות לפי מקצועות לימוד, התנדבות או הבטחה להשתתף בקורסים (כמו למשל קורסי יהדות) ועוד. מה שעליך לעשות כדי לדעת שכיסית את כל אופציות החיפוש שלך אחר מלגות, אלו הפעולות הבאות: 1. לפנות לדיקן או דיקנאט הסטודנטים במוסד הלימודים. הם כבר ידעו לשאול אותך את כל השאלות החשובות. 2. לפנות לאגודת הסטודנטים (אם כבר התחלת ללמוד) בתנאי שאת חברת אגודה כמובן. 3. לפנות לעירייה בעיר מגורייך למחלקת החינוך (או למשרד אחר המטפל בנושא) ולברר אם קיימות מלגות לתושבי העיר (מלגות כאלו מפורסמות גם כאן באתר בסעיף הבא) 4. לעבור על רשימת המלגות המלאה הקיימת כאן באתר ולערוך רשימה מסודרת של כלל המלגות האופציונליות עבורך. המלצתי היא שתעשי זאת בימים הקרובים כי רוב המלגות הגדולות כבר החלו את הרישום לשנה הבאה ואותן את לא רוצה לפספס. ההרשמה לעיקר המלגות נעשית עד לחודש אוגוסט לכל המאוחר ולכן ההכנה שלך צריכה להיות כבר עכשיו. השקעה באיתור מלגות מוקדם טרם התחלת הלימודים מגדילה משמעותית את סיכוייך לקבל מלגות לאורך כל שנות התואר. לא כדאי לחכות עם זה לרגע האחרון אף פעם.
מלגה שמתאימה לנתונים האישיים שלי
ניסיתי כמה פעמים לבדוק במכללה על מלגות ואף אחד לא יודע להתאים לי את המגלה הנכונה. יש הרבה מלגות שאני לא עונה לקריטריונים, אני לא גרה בעיר, עשיתי שירות שנה ושבע לא שנתיים מלאות, לכן אני רוצה לדעת אם יש מלגה ספציפית שתתאים לי לפי הנתונים האישיים שלי.
נ
נועה סטרוז
בחירת מלגה מתאימה
שלום שיר,
ברחבי הארץ מוסדות וגופים רבים שמעניקים מלגות שונות לסטודנטים על סמך קריטריונים משתנים. חלקם בוחרים בסטודנטים המגיעים ממצב סוציואקונומי נמוך, חלקם יבחרו בסטודנטים בעלי מוגבלויות פיזיות או קשיים אחרים כאשר גופים אחרים מציעים מלגות בתמורה לשעות התנדבות בקהילה. בנוסף לאלו ישנן מלגות שונות המוצעות לתלמידים מצטיינים או תלמידים ממסלולים ייחודים. היות ולא ציינת שום פרט שמאפיין אותך מאוד קשה לי לומר איזה מלגה תתאים לך ולכן צירפתי עבורך בתחתית ההודעה קישור למאגר רחב של מלגות שחלקן יכולות להתאים עבורך. אני ממליצה מאוד לגשת לתהליך בהקדם. למרות שנראה כי יש עוד זמן עד שנת הלימודים הבאה לקראת הקיץ המלגות הולכות ואוזלות.