אהלן, הייתי לוחם וקצין ביחידה קרבית מיוחדת, בנוסף אני מגיע ממצב סוציו-אקונומי נמוך. מעוניין לדעת אילו מלגות רלוונטיות בשבילי. תודה מראש...
ש
שני יונגר
מלגה ללוחם משוחרר
שלום יונתן,
כל מלגה אשר המכנה המשותף שלה הוא או שירות צבאי ושירות צבאי קרבי בפרט וכן כל מלגה אשר מיועדת למי שמגיע מרקע סוציואקונומי נמוך, כפי שאתה מתאר פה, יכולות להתאים לך. למעשה אנחנו מדברים על עיקר המלגות לתואר ראשון ולכן קריטריונים נוספים יכנסו כשיקול ואחד מהם, עיקרי הוא מוסד הלימודים בו תבחר ללמוד. צירפתי לך בתחתית התשובה שלי רשימה של כלל המלגות המיועדות ללוחמים ולחיילים משוחררים בכלל, עבור עליה ואתר בה מלגות מתאימות. לאחר מכן, היכנס בבקשה לרשימת כלל המלגות בישראל שתוכל להגיע אליה דרך אותו מאמר, או שתבקש ממני ואצרף לך קישור נוסף לרשימה הזו. שם תמצא כל מלגה נוספת אחרת הקיימת כיום. אך שים לב, לא כל המלגות פעילות בכל מוסדות הלימוד וכן עיקר המלגות קיימות במוסדות הלימוד הציבוריים ויש ממש מעטות במוסדות הלימודי הפרטיים. אז קח זאת בחשבון. ערוך לך רשימה מסודרת של כלל המלגות וראה כי לחלקן הגשת הבקשה היא טרם תחילת שנת הלימודים הראשונה שלך לתואר, כך שכדאי מאוד להיות מוכן מראש במיוחד אם תרצה להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב. כי מלגות למשל כמו: אימפקט כבר פעילות, כך גם לגבי מפעל הפיס שתיפתח בקרוב, ואייסף וכו'.