באוקטובר הקרוב אני מתחיל מכינה בהנדסה. אורכה של המכינה הוא כ 4 חודשים ומיד לאחריה אצטרף לסמסטר ב' ואתחיל את הלימודים בפועל ואלמד בקיץ בכדי להשלים את סמסטר א' וב'. בסופו של דבר אצטרף בשנה ב' לשאר הסטודנטים כתלמיד שנה ב'. המכינה עולה לי כ10000 ש"ח כמו גם הלימודים (כבר מהסמסטר הראשון שלי-קיץ) כ10000 ש"ח. בדקתי לגבי כמה מלגות ואף אחת מהן לא נותנות להגיש בקשה למלגה כל עוד אני לא מתחיל את הלימודים עצמם באוקטובר! העלויות גבוהות מאוד, האם יש לי משהו לעשות עם זה? תודה מראש.
ש
שני יונגר
איתור מלגות ללימודי מכינה ותואר ראשון בהנדסה
שלום נתנאל,
מלגות למכינה למיטב ידיעתי קיימות רק עבור חיילים משוחררים בחמש השנים הראשונות לאחר השחרור מהצבא. ולאחר מכן כסטודנט גם עיקר המלגות מיועדות לחיילים משוחררים עם עדיפות לחיילים קרביים או תושבי פריפריה. מה שאתה יכול לעשות כרגע כדי לדעת מהן האפשרויות שלך מבחינת מלגות זה לעבור על רשימת המלגות שצירפתי לך בקישור בתחתית התשובה שלי. שם תמצא את כל המלגות אפשריות הקיימות לתואר ראשון. כדאי מאוד לעשות שיעורי בית בצורה מעמיקה ולערוך רשימה של פוטנציאליות. הכן את כל המסמכים הדרושים לך להגשת הבקשות והגש תמיד את הבקשות בזמן. שים לב כי למרבית המלגות חלון זמנים קצר מאוד להגשת הבקשה ולכן לא כדאי לחכות לרגע האחרון. ברר מול מזכירות המכינה מתי מגישים בקשות למלגות עבור המכינה כדי שתהיה מוכן בזמן גם מבחינה כספית. כי גם אם תמצא זכאי למלגה עבור המכינה, קודם כל תידרש לשלם עבורה ורק לאחר מכן (לרוב לאחד סיום המכינה) תקבל החזר עבורה.