שלום (-: אני לוחם משוחרר לאחר שנתיים קבע עם פסיכומטרי קצת מעל 700 ואני חושב ללמוד פסיכולוגיה וחינוך בשילוב עם תעודת הוראה , אני בא מהפריפריה ועם כל נתוני הפתיחה האלו אני מעוניין לדעת אילו מלגות רלוונטיות אלי , שמעתי שיש בתחום החינוך מלגות שכוללות שכר מחיה .. אשמח לשמוע ולכל עזרה ופרטים בנושא (גם על השילוב בין פסיכולוגיה חינוך ותעודת הוראה)
ש
שני יונגר
מלגת פריפריה ועוד
שלום יותם,
לי לא ידוע על מלגות מחייה ללימודי חינוך באופן מיוחד. לצערי דווקא פעמים רבות הסטודנטים ללימודי חינוך נהנים פחות ממלגות לעומת מסלולי לימוד אחרים. לגבי מלגות שיכולות להיות רלוונטיות. ראשית, מלגת פריפריה יכולה להתאים לך (אך תלויה גם במוסד הלימודים בו תבחר ללמוד) ייתכן ולפי הנתונים שלך שתהיה זכאי למלגת הצטיינות לפחות בשנה הראשונה, כי נתוני הפתיחה שלך דיי גבוהים (תלוי מדיניות מוסד הלימודים). צירפתי לך את ההסבר לגבי מלגות פריפריה לעיונך. לגבי מלגות נוספות, במידה ותלמד במוסד לימודים ציבורי, לא אמורה להיות לך בעיה לזכות במלגה או שתיים נוספות (בהתאם למגבלות של כל מלגה) אך זה תלוי גם ברקע ובהכנסות ההורים שלך. כדאי מאוד לעבור על רשימת המלגות המלאה הקיימת כאן באתר ולהכין רשימה של מלגות פוטנציאליות מבחינתך כולל כל המסמכים הדרושים לכל מלגה וכן לפי סדר מועדי ההגשה שלהן. שים לב כי לכל מלגה חלון זמנים קצר יחסית להגשה פעמים רבות ולכן לא כדאי לפספס. ההרשמה לחלק מהמלגות מתחילה כבר לאחר פסח. אשמח לעזור עוד בהמשך במידת הצורך.