בעלי לחם ונפצע במבצע צוק איתן, מעוניין ללמוד הנדסת חומרים נזקק למלגה בשביל שנצליח... תוכלו להציע לנו אפשרויות? תודה!
ש
שני יונגר
מלגה ללוחם ללימודי הנדסה
שלום רחלי,
ראשית, עיקר המלגות הקיימות לרשות סטודנטים הן מלגות המיועדות לחיילים משוחררים משירות סדיר ובמיוחד לחיילים קרביים. יחד עם זאת, מכיוון שאתם זוג נשוי הוא עלול להיתקל בבעיה מהבחינה של זכאות למלגות לפי מצב סוציואקונומי שכן הדרך בה מתייחסים לזוגות נשואים שוללת פעמים רבות מלגות רבות. לגבי נושא המלחמה, לא ידוע לי על מלגה מיוחדת, אך לעיתים מענקים או מלגות לסטודנטים שלחמו מגיעים בשלב מאוחר יותר וללא הודעה. יש מלגות הניתנות לחיילים לפי כמות ימי מילואים בתקופה של 3 שנים, כך שאולי עוד תקבלו הפתעה (אך אין פה הבטחה). לגבי המלגות האפשריות, לפי המידע שמסרת פה אין לי הרבה אפשרויות שאני יודעת להציע לך, אך נסו בבקשה לפנות לקרנות הבאות: IMPACT, מפעל הפיס תלת שנתי, אפיקים, משרד החינוך, אייסף, שגרירי רוטשילד. יש עוד המון מלגות אפשריות שעליכם לאתר לפי התנאים של כל מלגה שאינני יכולה לדעת אם מתאימות לכם. לכן, צירפתי לך את רשימת המלגות המלאה לתשובתי כדי שתעברי עליה. בקשי ממנו גם לגשת למשרד הדיקן להגיש בקשה למלגות דרך מוסד הלימודים.