שמי ענבל, אני בחורה חרוצה בת 38, נשואה עם 3 ילדים. הייתי קונדיטורית כ-11 שנה, ואינני יכולה פיזית להמשיך לעבוד במקצוע תובעני זה. הצלחתי להתקבל לעבודה בשירות המדינה, בה עבדתי כ-10 חודשים ופלטו אותי מהעבודה עקב חוסר בתקנים. כך מצאתי את עצמי חותמת בלשכת התעסוקה ומחפשת עתיד חדש. אני אדם מאוד פעיל ספורטיבית, והחלטתי ללמוד להיות מדריכת פילאטיס ולפנות לכיוון זה, גם כדי לטפל בעצמי פיזית וגם כי זה מקצוע שיש בו הרבה דרישה למדריכים. אני מאוד נחושה לעסוק בזה בעתיד, אך חסר לי המימון, שכן לא קל להחזיק משק בית שמפרנס 3 ילדים, כשאין לאחד מבני הזוג הכנסה יציבה. פניתי ללשכת התעסוקה, שלצערי השנה לא נותנת שוברים לקורסים, מכיוון שזוהי שנת בחירות. תקוותי היחידה למימון היא באמצעות מלגה. אשמח מאוד לעזרתכם!
נ
נועה סטרוז
מלגות לנשים
שלום ענבל,
כיום בישראל קיימים גופים ומוסדות רבים המחפשים לקדם נשים ולסייע להן להתקדם בצורה שווה לגברים במשק ועל כן הם מציעים מלגות לימודים שונות. למיטב ידיעתי מרבית המלגות מתאימות בעיקר לנשים המעוניינות להשתלב באקדמיה ולכן הן פחות מתאימות עבורך אך חלק מהגופים מציעים סיוע גם בתחומים מחוץ לאקדמיה ולכן אני ממליצה לך לעבור על מאגר המלגות הייעודיות לנשים אשר צירפתי עבורך ולפנות ישירות לגופים הרלוונטיים בכדי למצוא את הגוף או מוסד הלימודים שיוכלו לסייע לך להגשים את החלום שלך.