אני מתגוררת בקריית שמונה, ורציתי לדעת איזה מלגות יש לפריפריה - לאיזה לימודים? יש לי תואר ראשון בעיצוב אופנה אבל אני לא מוצאת בזה עבודה פה באזור וכן הייתי מעוניינת להתגורר פה. אז מחפשת אולי לימודי מטפלת לגיל הרך, או ללמוד טיפולים אלטרנטיביים אבל אין לי כסף לממן לימודים עכשיו בגלל החוסר בפרנסה באזור הזה... סוג של מעגל יאוש...
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודים שניתן לקבל להם סיוע במימון
שלום רווית,
לימודי מטפלות הם לימודים של משרד העבודה. לכן אם את כרגע לא מועסקת תוכלי לפנות ללשכת התעסוקה בקריית שמונה ולברר לגבי האפשרות שלך ללמוד את הקורס מטעמם וללא תשלום (או תשלום סמלי עבור הקורס). לגבי מסלולי לימוד אלטרנטיביים למיניהם, יש מעט מאוד מלגות למסלולים אלו מכיוון שהם לא אקדמיים וכן הם נלמדים במכללות פרטיות בלבד, לכן אם אינך יכולה לממן לימודים כרגע, עדיף שתבחרי במסלולים שבהם ניתן לקבל סיוע במימון. לגבי מימון לימודים על-ידי משרד העבודה, אם תפני ללשכת התעסוקה והם ימצאו אותך זכאית לקורס במימונם, בררי לאלו קורסים תוכלי להירשם ואולי תמצאי מסלול אחר שיתאים לך. כלל הקורסים שהם מציעים מטרתם עבודה בסופו שלדבר. אפשרויות למסלולים בהם ניתן לקבל מלגות הם: הסבת אקדמאים לחינוך והסבת אקדמאים לסיעוד. חשבי גם על התחומים הללו.