אני ידידה של אם הפונה, יפה לומדת מוזיקה לתואר ראשון בשלוחה ירושלמית של מכללת לוינסקי (לא שירתה בצבא מטעמי דת ומצפון.) להוריה ההכנסות מאוד נמוכות, במשפחה שישה ילדים, ויפה מאוד רוצה להצליח בלמודים על מנת לעבוד ולהתפרנס בכבוד, אפשר לברר על ציוניה ורצינותה בלימודים. עד עתה נענתה בשלילה ע"י כל גורם שפנתה אליו לקבלת מלגה (מלגת משרד החינוך ומלגת מפעל הפיס). אני חוששת שאם היא תידחה, לא תמשיך בלימודים. אנא שיקלו ברצינות את הפנייה, בתודה מיכל.
אנא נסו להתייחס לפניה באופן ניטרלי כאילו הפונה הייתה סתם אדם ממגזר אחר.
ש
שני יונגר
קשה לקבל מלגה ללא שירות צבאי או לאומי
שלום לך יפה,
הפורום אליו פנית אינו שייך למוסדות לימוד מסוימים אלא הוא כללי ומטרתו לנסות ולעזור באיתור מלגות. חבל מאוד שלא ציינת בדיוק היכן את לומדת, כי יש הבדלים בזכאויות למלגות בין מוסדות הלימוד. משפחה בת שישה ילדים לרוב היא גורם רלוונטי למלגות רבות, אך סביר להניח שיש עוד גורמים שנלקחו בחשבון אם נדחתה בקשתך גם במשרד החינוך וגם במפעל הפיס. דבר נוסף, לא כל מלגה רלוונטית לכל מוסד לימודים. יש מוסדות לימוד בהן מלגות מסוימות פשוט לא פעילות. מה שכן מומלץ מאוד לעשות זה לפנות לדיקן הסטודנטים במוסד הלימודים ולברר אצלם מה ניתן לעשות, במיוחד כשנושא הפסקת הלימודים עומד על הפרק. שנית, יש ערים המעניקות מלגות סיוע לסטודנטים שלהן, כך שזה גם כיוון שכדאי לברר. בעניין השירות הצבאי או הלאומי, הוא תנאי וקריטריון בעיקר המלגות לתואר ראשון. כך שזו המגבלה העיקרית שלך. אני מציעה לפנות למי שציינתי למעלה וכן לקרנות כמו הקרן לידידות או מלגות התנדבות שיכולים להפנות אותך אליהן מטעם מוסד הלימודים.