שלום. אמרו לי שלעשות תואר שני זה סוג של עבודה ובגלל זה למשל, חלק ממוסדות הלימוד, לא נותנים לעבוד מחוץ לאוניברסיטה. רציתי לשאול אם נניח אני עושה תואר שני עם תיזה (למשל בפיזיקה או כימיה) אז משלמים לי על זה? מדובר במלגות? אשמח לשמוע עוד פרטים על שכר שמקבלים כשעושים תואר שני ופחות או יותר בכמה מדובר. תודה!
נ
נועה סטרוז
לימודי תואר שני
שלום אריק,
לימודי תואר שני הם לא נחשבים כעבודה. הלימודים מתקיימים יומיים או שלוש בשבוע כדי שלסטודנטים תהיה האפשרות ללמוד ולעבוד במקביל. לתואר שני יש 3 מסלולים: 1. מסלול מחקרי - במסלול זה, הסטודנטים צריכים לבחור נושא למחקר ולחפש מנחה מתאים לליווי פרויקט מחקר עצמאי. 2. מסלול עיוני - במסלול זה, לומדים נושאים מתקדמים ומעמיקים את ההבנה בתחום ידע מסוים שאותו בחרו מראש באמצעות השתתפות בקורסים רבים, ובדרך כלל בהגשת שני סמינרים. 3. מסלול ישיר לדוקטורט- מיועד למצטייני תואר ראשון שסיימו את התואר הראשון עם ממוצע גבוה מ-90, ועדות הקבלה בד"כ מאפשרות עריכת מחקר עצמאי משהו שנחשב מאוד יוקרתי בעולם האקדמי.
בנוסף לכך ישנם מסלולים אישיים בכדי לאפשר לסטודנטים לקיים מחקרים בינתחומיים.
צירפתי לך מאמר על לימודי תואר שני בכדי שתוכל להכיר טוב יותר את המסלולים. בד"כ בדוקטורט מקבלים גרנטים בכדי לקיים מחקרים יכול להיות שלזה אתה מתכוון כשאתה מדבר על משכורות?