מבקשת ייעוץ בנוגע למלגה לסטודנטית חרדית הלומדת תואר ראשון בחינוך. תודה
נ
נועה סטרוז
מלגות שכר לימוד לחרדים
שלום מיכל,
ברחבי הארץ ישנם מוסדות וגופים רבים המציעים מלגות לפי פרמטרים שונים. גם למגזר החרדי/ דתי יש מספר מלגות המיועדות עבורו. תכנית המח"ר - תכנית המח"ר (מסגרות חרדיות) היא תכנית מטעם המועצה להשכלה גבוהה, השואפת להקים מסגרות לימוד לסטודנטים חרדים בסמוך למוסדות קיימים להשכלה גבוהה. מוסד הלימודים החרדי יפעל תחת חסותו של מוסד הלימוד הסמוך לו אך במסגרת המתאימה למגזר החרדי. תכנית המח"ר מגייסת תרומות למלגות, מספקת שירותי חונכות אישית ומכשירה את החרדים לשוק העבודה בישראל.
ידידות טורנטו - עמותת ידידות טורונטו מחלקת מענקי לימוד בסך 8,000 ₪ בשנה, ומלגות קיום של 800 עד 1,500 ₪ לחודש, לסטודנטים הלומדים את מקצועות ההנדסה, המדעים ומדעי המחשב. סטודנטים חרדים הלומדים את מקצועות ההנדסה יכולים לקבל מהעמותה לאורך כל תקופת הלימודים מלגות בהיקף של עד 130,000 ₪.
קו למלגה
חן חן נועה על ההיענות המהירה אמנם ניסית לעזור לי אבל לא בצורה מושלמת. וזאת שאלתי: ישנה חברה בשם "קו למלגה" הם נותנים שירות בעזרה להגשת כל סוגי המלגות ישנם דמי רישום, ובנוסף - במידה ומתקבלת מלגה - הם גובים בין 25% ל10% שכר טרחה. האם אתם מכירים אותם? האם שמעתם עליהם ? עד כמה אני יכולה לסמוך עליהם? והאם בכלל כדאי לי לעשות זאת בעצמי? קחי בחשבון שמדובר בסטודנטית חרדית שלמדה במוסדות חרדיים (מבחני סאלד ולא בגרות) ולא עשתה שירות לאומי. מה הסיכוי לקבל מלגה ברמה סבירה שתתאים למאמץ שיושקע בהגשתה? והאם בשלב זה של השנה עדיין העניין רלוונטי? אשמח לקבל תשובה מפורטת, מודה לך מאד מראש. מיכל
נ
נועה סטרוז
קו למלגה
שלום מיכל,
היות והרישום עולה כסף ולאחר קבלת המלגה במידה וזכאים לה יש צורך לשלם סכום נוסף שאני מניחה שהוא בד"כ קרוב יותר ל25 אחוזים ולא ל10 אחוזים לפי דעתי זה לא מאוד משתלם. הרבה יותר פשוט לפנות לגופים ספציפים ורלוונטים לפי הרקע של הבחורה (מצב סוציואקונומי, אזור מגורים, מצב משפחתי ועוד). אני בכל זאת חושבת שעדיף לכם לעבור על הרשימה של המלגות שצירפתי ולמצוא את המלגה המשמעותית והרלונטית ביותר היות ואני אישית לא מכירה את קו למלגה אך לפי דעתי תמיד עדיף למצוא לבד את המלגה המתאימה במיוחד כאשר אנשים המגישים מלגה זקוקים לכסף ולשלם דמי רישום (שלא מבטיחים קבלה של מלגה) ואז סכום נוסף במידה ומקבלים אותה נשמע לי חבל.