שלום אני סטודנט שנה רביעית לראיית חשבון (שנת השלמה) ברצוני לדעת האם אני זכאי לקבל את מלגת משרד החינוך.. אם יש טעם להגיש בקשה בכלל.. בנוסף אני מלגאי של אימפקט ידוע לי כי איני יכול לקבל מלגות כמו פרח ומפעל הפיס במקביל.. ומה עם מלגת משרד החינוך שכן זאת קרן ממשלתית ולא אמור לפגוע בזכאות של מלגאים אחרים..? תודה מראש
ש
שני יונגר
מלגה במקביל למלגת אימפקט
שלום רותם,
ההגבלה על מלגות היא זכותה של הקרן המעניקה אותן. ככל הנראה מי שזכאי למלגת מפעל הפיס או אימפקט יכול להיות זכאי למלגות נוספות והם רוצים שתהיה חלוקה הוגנת בשאר המלגות הקיימות. ההגבלה היא למלגה נוספת בגובה של עד 5000 ש"ח. אפילו בפר"ח אפשר לעשות מלגה כזאת לעיתים (כלומר אפשר לעשות שם חצי מלגה אם הם זקוקים לחונכים החל מחודש פברואר ואילך. לגבי מלגת משרד החינוך, אני מציעה שתגיש בקשה, כי אתה לא יכול לדעת אם תמצא זכאי וכן אתה לא יכול לדעת מה גובה המלגה שיעמידו לטובתך. ההגבלה ל-5000 היא לא הגבלה כזאת נוקשה, כי 5000 הם לא מעט כסף.
עם זאת, לדעתי, אם את סטודנט לתואר ראשון שנה א' אולי לא כדאי לרוץ ולעשות כמה מלגות המצריכות התנדבות בקהילה. ייתכן מאוד שבתקופות לחוצות תהיה לך בעיה להגיע ולתת את כל השעות שתידרש, ואז אתה עלול להיות בבעיה גדולה (מלגת משרד החינוך היא ללא התנדבות כך שהיא אופציה טובה).