שלום רב, רק תבינו כמה סטודנטים נמצאים גם במצב שלי. אני סטודנטית מצטיינת לכלכלה ומנהל עסקים לשנה שנייה. בשנה שעברה גם סיימתי בהצטיינות - חיפשתי אחר מלגות ונחשפתי למלגה של מחלקת החינוך - שלחתי אליהם בקשה. באותה תקופה גרתי אצל סבתא שלי ולא הייתי בקשר עם ההורים. קיבלתי 7,000 שקלים להלוואה. בתום השנה נחשפתי למספר מלגות נוספות - ביניהם מפעל הפיס. בתור תומכת לחימה ששירתה שנתיים שלחתי מייל על מנת לבדוק אם גם אני יכולה להגיש מועמדות. שירתי בתור מפקדת, את רוב השירות ביליתי בצבא. קיבלתי תשובה שלילית שמדובר אך ורק בסטודנטים לשנה ראשונה. המלגה היחידה הייתה מלגת פר"ח שנרשמתי אליהם. מקום טוב עם יחס מהרכזת שאין כמותו. מה שכן, הספיקה לי שנה אחת - אני גרה בשכונת מצוקה והבנתי שזה לא בדיוק בשבילי, עם כל הרצון לסייע. נתתי בכל זאת את המרב וקיבלתי 5,200 שקלים.
עם כל ההשקעה, במוסד הלימודים שאני לומדת בו אין שום מלגה שקשורה להצטיינות. גם לא להצטיינות יתרה.
שוב, אני גרה בשכונת מצוקה. החיפוש האינסופי אחר מלגות מעיק. וההורים הלוחצים לחפש מלגות מאחר והם לא יכולים לעזור לי מעיק עוד יותר!
זה מעצבן, זה מתיש ועושים לזה יותר מידי שם. לתשומת לבכם.
מ
מנהל הפורום
מלגות חיצוניות
האם חיפשת מלגות פריפריה או מלגות על סמך מעמד סוציו אקונומי? חפשי גם מלגות עירייה או קרנות פרטיות (שלא קשורות למוסד הלימודים או לממשלה) שיכולות לסייע.