שלום, אני חיפשתי בקישור שיש למלגות. אני אמורה לבדוק מלגות ממוסד הלימודים שאני אלמד בו? אם כך בדקתי ולא מצאתי מלגות שיתאימו. מצאתי אולי שתי מלגות כלליות, כלומר לא ממוסד הלימודים ואני אפנה אליהם דרך הטופס שליד . האם המלגה שניתנת היא מלגת שכר לימוד או שזו מלגה כללית ויכולה להיות גם מלגת קיום? מהי בעצם מלגת קיום לכמה זמן זה ניתן ? לשנה? האם ללמודים שלפני כלומר במכינה אני יכולה לקבל מלגת קיום? אני פניתי למכינה (באוני') ונאמר לי שמלגת קיום לא אוכל לקבל בטענה שעבר 5 שנים מאז סיום השירות. לגבי מלגת שכר לימוד יש מצב שאולי אקבל. אשמח אם תוכלי להתייחס לשאלות הנ"ל.
ש
שני יונגר
מלגות קיום ומלגות לימודים
שלום לירן,
בין היתר כמובן שעליך לברר לגבי מלגות מטעם מוסד הלימודים בו את לומדת. לגבי מלגות כלליות ומלגות אחרות. לכל קרן יש את המדיניות שלה. מרבית הקרנות מעבירות את הכסף ישירות למוסד הלימודים, אך יש גם המעבירות את כספי המלגה לאחר אישור על תשלום מלא עבור הלימודים ולאחר אישורים על תחילת הלימודים עצמם.
מלגות קיום, יש מעט מאוד והן מועברות ישירות לחשבון הבנק. המטרה שלהן, היא כשמן להתקיים מעבר לעלות הלימודים. לכמה זמן זה תלוי במלגה, יש מלגות חד פעמיות ויש תלת שנתיות. לגבי מלגות למכינה, יש לגת מזכירות המכינה. כלל המלגות למכינות מועברות דרכם. מכיוון שעברו כבר 5 שנים מתום השירות הצבאי שלך, לצערי מלגות רבות חסומות בפניך, וחבל.
לסיכום- מלגות לימודים לרוב מועברות ישירות למוסד הלימודים כנגד שוברי התשלום ללימודים. מלגות קיום מועברות ישירות לחשבון הבנק לשימוש הפרטי של הסטודנט.