אודה על פרסום רשימת עמותות הפועלות בשכונת התקווה/ לכל מקום שאני פונה לא חוזרים ולכן פניתי אליך כדי שתתני רשימה עדכנית אחרת חבל על האנרגיה שלי. חודשיים אני מתקשרת למקומות שיש בהם משיבון, ותו לא. מה שמות העמותות? תודה גלית
ש
שני יונגר
עמותות לסיוע במימון שכר לימוד
שלום גלית,
האם יש סיבה מיוחדת מלבד מקום המגורים בגללו לדעתך זכאים האנשים עליהם מדובר למלגה? הקרנות המעניקות מלגות מחייבות תנאים מדויקים למלגות, לא ניתן לקבל מלגה רק בגלל מקום מגורים, צריך סיבות נוספות.
בכל מקרה, יש לך את האפשרות לפנות להל"ה עמותה למען החינוך בשכונות ובעירות-פתוח. אם אינני טועה הם פועלים גם בשכונת התקווה. אך אין זה אומר שהם מעניקים מלגות לימודים.
בנוסף, אם יש סיבה טובה יש אפשרות לזכאות למלגות לימודים מטעם משרד העבודה (כאשר יש תקציב ולכן יש להיות עם האצבע על הדופק) ושנית יש לפנות לביטוח הלאומי, גם הם מעניקים מלגות לפי התאמה לקריטריונים מסוימים.
את יכולה לנסות גם לפנות לחסדי נעמי, אינני יודעת אם העמותה עדיין קיימת אך אחת העמותות שבעבר עסקה בתחום ההשכלה והשילוב בתעסוקה הינה עמותת strive. עמותה נוספת אפשרית היא עמותת אלווין ישראל, עמותת בזכות (אם מתאימים להגדרה), עמותת בינה, בעצמי, למרחב ועוד.
זוהי רשימה ארוכה של אפשרויות, אך מכיוון שאינני יודעת את הפרטים אני לא יכולה להבטיח שעמותות אלו יכולות לסייע לכם.
בהצלחה, שני
ג
גלית
מלגות ללימודי תעודה בשכונת התקווה
תודה על המשוב. בעקרון ברור שמי שמתגורר בתקווה הוא עומד בקריטריונים של מצב סוציו אקונומי נמוך... זה כל הסיפור, לא צריך לפרט יותר מזה, משפחה בה האב לא עובד, האם המפרנסת היחידה ויש בעיות נוספות...לכן חיפשתי עמותה ספציפית לתקווה. הייתה אחת כזו - התקווה... אך שם יש משיבון מעתה ועד עולם