היי, בעיקרון אני קצת סקפטית לגבי מלגות, מרגיש לי שבסופו של יום זה לא באמת יעיל, והמלגות לא מתממשות..גם מרגיש לי שאיפה שאני לומדת אין כל מענה ועזרה בנושא הזה, למרות שאני ממש צריכה. בעיקרון אני סטודנטית שנה א'. יש לי 5 אחים, חוץ מאחד כולן יעברו את גיל 18 עד שנה הבאה.. יש לי אחות נשואה, אחות שלומדת תואר ראשון בירושלים כבר שנה שלישית, אח שהולך ללמוד בירושלים במכון לב.(20,000 ₪ לשנה) ואחות שחולה באנורקסיה. המצב הכלכלי לא משהו וההורים שלי צריכים לתמוך בכולם. איך אני מוצאת מלגה ששווה ויכולה באמת לעזור ולא איזה מלגה של 2000 ₪ על 100 שעות?
ש
שני יונגר
מלגות מספקות לתואר ראשון
שלום נופר,
לא כל המלגות מתקבלות בכל מוסדות הלימוד. ואת בהחלט צודקת שהמלגות בעיקרן הן בסכומים קטנים שאינם מספקים לסבסוד הלימודים והמחייה.
המלגות הגדולות כיום האפשריות הן: מלגת מפעל הפיס, מלגה שגריר רוטשילד, אייסף או אימפקט.
אינני יכולה לדעת אם הן אפשריות במוסד הלימודים בו את לומדת או לסטאטוס שלך, כי כמעט כולן דורשות שירות צבאי או לאומי מלא ויש הדורשות שירות צבאי רקבי או תומך קרבי.
יש עוד מלגות קטנות רבות אחרות שיוכלו לתת עליהן מידע בדיקן הסטודנטים. אך אם אין כאלו, את כלל הנראה לומדת במכללה פרטית, שם כמות המלגות מאוד מצומצמת.