לצערי השתחררתי מצה"ל לאחר מספר חודשים של שירות עקב סיבות רפואיות.כלומר אני הכי לא משתמט ופשוט קרה בצבא אירוע קשה מאוד שבגללו החליטו לשחרר אותי,אירוע ששינה לי את החיים .האם עקב אותו מקרה-שהרס לי את החיים,צריכה להימנע ממני גישה למלגות להן אני מאוד זקוק? רוב המלגות מתנות אפילו רק את ההרשמה- לשירות צבאי מלא או לפחות שנתיים. זה ממש מתסכל אותי.
ש
שני יונגר
לא להתייאש ולחפש מלגות מתאימות
שלום משה,
אני מאוד מצטערת לשמוע על המקרה שלך. אני בטוחה שעבר עליך ועובר עליך משהו מאוד קשה. אינני יודעת באיזה סטאטוס השתחררת מהצבא, אך אולי לא כדאי להספיד הכל כבר עכשיו.
מכיוון שאינני בקיאה במקרה שלך, ופורום שכזה הוא לא המקום לפרט בו את כל הפרטים שהם אישיים לחלוטין, אני מציעה שתעשה את הבירורים הבאים: ראשית פנה ליחידה לחיילים המשוחררים באזור מגוריך. אולי בנסיבות השתחררותך לא תסבול מהעדר מלגות. שנית, אם אתה זכאי לקצבת נכות, אז אולי תהיה זכאי למלגה מטעם הביטוח הלאומי.
ישנן גם מלגות שבהן עניין השירות הצבאי איננו חובה והן מצריכות תנאים אחרים. אתה תוכל למצוא את כל הרשימה המלאה כאן באתר, ומומלץ לעשות שיעורי בית.
בחזרה ליחידה לחיילם המשוחררים, הם יוכלו בוודאי לתת לך תשובות מלאות ותר מאלו השפורום הזה מאפשר בנוגע למלגות. אני בטוחה שתצליח למצוא מלגה מתאימה.