שלום, אני נשואה, אם ל2, לא שרתי בצבא, מעוניינת להשלים בגרויות, האם קיימות מלגות רלוונטיות?
ש
שני יונגר
עדיף לשקול מכינה אקדמית
שלום שרון,
אני לא מכירה מלגות כאלו, אלא אם תהיי זכאית למלגה מטעם משרד העבודה. בנוסף, אם את מתעניינת בהשלמת תעודת הבגרויות לשם לימודים אקדמיים ואין ברשותך תעודת בגרות, אני ממליצה לך לברר לגבי מכינה אקדמית ללימודים ולא השלמת כל הבגרויות בנפרד. זה גם ייקח לך הרבה פחות זמן מהשלמת בגרויות וגם יעלה לך הרבה פחות. מכינה לתואר ראשון למי שאין ברשותו תעודת בגרות אורכת בסה"כ 9 חודשים לעומת השלמת כל הבגרויות שיכולה לקחת הרבה מאוד זמן והרבה מאוד כסף.
אם עברת את גיל אז מצבך טוב יותר אפילו, כי המכינה לבני + ללא תעודת בגרות אורכת בסה"כ חודשים ועולה בסביבות 3000 ש"ח ולעיתים אף פחות.
למכינה תוכלי לקבל מלגות דרך המכינה בניגוד לבתי הספר הפרטיים להשלמת בגרויות שיכולים לתת הנחות, אך לא יותר מזה.
בברכה, שני
ש
שרון שפירא
בהמשך לתשובתך...
בס"ד קודם כל תודה רבה על תשובתך, אני מעוניינת ללמוד בתחום מדעי החברה, לפסיכולוגיה לדוגמה נדרש ציון פסיכומטרי של 650, מכינה של 30+ בחיפה מחליפה ת.בגרות אך עדיין צריך פסיכומטרי. השאלה שלי האם ניתן ללמוד מכינה של 30+ במקום ת.בגרות ועוד מכינה לפסיכומטרי וזה יספיק? או שעבור ציון יחסית גבוה בפסיכומטרי עליי בכל זאת לרכוש ידע מהבגרויות השונות וכן להשלים אותן?
תודה שני ושבוע נפלא שרון
ש
שני יונגר
הבחינה הפסיכומטרית
שלום שרון,
שאלה מעולה! והתשובה מאוד פשוטה, אין בתעודת הבגרות דבר וחצי דבר שיתן לך יתרון בבחינה הפסיכומטרית. המקצועות היחידים שלכאורה חשובים לבחינה הם מתמטיקה ואנגלית. עם זאת אופן לימוד האנגלית לבגרות אינו עוזר בבחינה הפסיכומטרית והידע במתמטיקה אינו עולה על רמת 3 יחל' בבחינה. לכן, את בוודאי מבינה זה באמת לא הדבר החשוב ביותר.
מה שכן חשוב לתרגל לבחינה הפסיכומטרית היא חשיבה פסיכומטרית, הנלמדת במהלך הקורס שבדרך כלל משולב בלימודי המכינה.
בברכה, שני
ש
שרון שפירא
תודה רבה! עזרת לי להחליט!
בס"ד אתחיל ללמוד באופן עצמאי מתמטיקה 3 יח"ל בשביל לעבור מבחן קבלה למכינה וגם עבור רקע לפסיכומטרי... מאוד מעריכה את המשוב שלך! שתצליחי בכל ותתבשרי בשורות טובות בעזה"ש! שרון
א
אלה
מלגה להשלמת תעודת בגרות
שלום, אני רוצה להשלים את הבגרות שלי, כמעט את כולה. אני חיילת משוחררת, בעלת דיסלקציה ובת לאם חד הורית. איזה מלגה אני יכולה לקבל? ומתי צריך להגיש בקשה? (עדיין לא נרשמתי ללימודים)