שלום. אני גרושה ואמא לשני בנים עם חינוך מיוחד. אני משלימה עכשיו בגרויות כדי לרכוש לעצמי מקצוע בעתיד ולטפל טוב בבני ולתת להם את כל המענה המיוחד שהם צריכים. אני מטופלת בויצו ומשמם הפנו אותי למכללה להשלמת בגרויות ואמרו שאחרי שאני ארשם נמצא מלגה. נרשמתי ללימודים והתחלתי אותם ב 02.09.12 אבל עדין אין מלגות ובויצו אומרים שלא מצאו לי מלגות כי אף אחד לא רוצה לתת מלגה למכללות פרטיות. הבעיה היא שמורידים לי סכומים גבוהים כל חודש שאני פשוט לא עומדת בהם !!! אין שום מלגה! העניין הוא שמבחינת שעות זאת היתה המכללה היחידה שיכלתי ללכת ללמוד בה מבלי לפגוע בטיפול בילדי. אני מטפלת בהם לבד ובמסירות רבה, אבל אני כורסת מהתשלום הגבוהה למכללה ופוחדת לא לעמוד בו ולפול לחובות, כבר שאלתי האם אפשר להפסיק את הלימודים והתשלומים כי אני לא מוצאת מגלה, ואין לי עם מה לשלם והם אמרו לי שאני עדיין אצתרך לשלם, גם עם האמת אני מעדיפה לסיים את הבגרויות ולהמשיך ללמוד למקצוע כדי להבטיח חיים בטוחים לילדי! אנא ממכם עזרו לי בבקשה !
ד
ד"ר רונית שבילי
מלגה לאמא חד הורית לשני ילדי חינוך מיוחד
שלום ריטה.
תחילה ברצוני לעודד אותך ולהעריך את הרצון שלך ללימודים. בישראל מוענקות מלגות גם למכינות ולהשלמת בגרויות, כולל מלגות המיועדת לנשים כמו, עמותת מרים - מלגה לנשים חד הוריות, מלגת נעמ"ת לנשים. אני ממליצה לך לעיין ברשימת המלגות באתר לימודים בישראל בלשונית לימודים > מלגות > לוח מלגות שכוללת כ- 900 מלגות על פי חיתוכים שונים כולל על פי מיקום מגורים, מוסדות הלימוד, מצב כלכלי וכו'. אני מציעה לך לפנות למוסד שבו את לומדת. ברוב המכללות יש קרנות המעניקות מלגות, ובמידת הצורך לנסות פנייה אישית כולל מכתב לבקשה חריגה שאולי תיפול על אוזן קשבת. כמו כן, מומלץ לבדוק באתר פורטל השירותים והמידע הממשלתי מלגות לפי אזור מגורים. כולי תקווה שתמצא המלגה שתסייע לך בהשלמת הלימודים. וכן אני מקווה שלא תרפי ידיך ובפעם הבאה תבקשי מראש מלגה וכן תוכלי להשלים לימודיך. בהצלחה.