התקשרתי היום למוקד הטלפוני של חברת "טלדור" בשביל לברר מדוע לא קיבלתי תשובה בקשר לבקשה למילגה,שהגשתי בתחילת השנה,ולתדהמתי,לאחר כמעט חצי שנה של המתנה,נאמר לי על ידי הנציגה,שסורבתי על הסף,מכיוון שבטופס שהתקבל על ידם ממני לא סימנתי כל סימון בשאלה האם אני מקבל תמיכה כספית כלשהיא ממקורות אחרים,וכי הבקשה שלי כלל לא עלתה לדיון כלשהוא בוועדת המילגות. השאלה שלי היא כזאת: היתכן דבר כדבר הזה? לי זכור שבדקתי את הטופס חזור ובדוק מספר רב של פעמים טרם השליחה,מכיוון שאני יודע לאשורו עם מי יש לי עסק,וכל סעיף שנדרשתי למלא מולא עד תום,אולם אינני פוסל במאת האחוזים,וגם אינני יכול להתחייב לכך,שאכן הסעיף לא מולא,שכן אין לי כל אפשרות לשחזר או לזכור,כי לא שמרתי,למרבה הצער,עותק של הטפסים ששלחתי אליהם בדואר רשום. הנציגה שלהם אמרה לי לקונית,ש"אין כלום מה לעשות" ו"הכול אבוד לשנה הזאת" ו"אנחנו לא מודיעים כלום וזה רשום בטופס שאנו לא מודיעים כלום". תחושתי היא,כמי שנזקק למילגה,היא תחושה של מסכנות,אומללות וחוסר-אונים מוחלט מול המערכת הבירוקרטית הנוראית הזאת. עושה רושם,שהם עושים את זה בכוונה לאור ריבוי הפניות אליהם. איך ניתן לדעת באם הבודקים שלהם לא עשו טעות כלשהי במהלך בדיקת הטפסים,ואולי מדובר בטעות של הבודק/ת?אולי טעות שנעשתה במשים ובתום-לב או שנעשתה בגסות לב,כשהטופס שאני שלחתי הוא אחד מיני אלפי טפסים שנשלחים ונבדקים בחטף ובצורה טכנית מהירה ויבשושית כמו "סרט נע" של פס-ייצור תעשייתי? האם יש משהו,ולו הקטן והמינימלי ביותר שבאפשרותי לעשות ,שכן אני נמצא בתחושה עמוקה של חוסר הוגנות וחוסר צדק בסיסי הגובל בחוסר יושר,שהמערכת נוקטת כנגדי,והכי משמעותי,תחושה שעושים מבן-אדם צחוק(המתנה במתח כמעט חצי-שנה לתשובה),ויורקים לו בפרצוף? מדוע הארגונים היציגים של הסטודנטים ככוח לא ניצבים איתן מול המערכות הארכאיות הבירוקרטיות האלה,בכדי לדרוש מהם באופן ברור וחד משמעי,שישנו את הנהלים הנוקשים שלהם,חסרי הרגש וחסרי ההיגיון שלהם,שבסופו שלדבר,פוגעים פגיעה מהותית באנשים כמוני,שזקוקים ,אפילו אפשר לומר,נואשות למילגה ונידחים על הסף מסיבות בירוקרטיות גרידא? מדובר,חד משמעית,בהתנהלות של מערכת רעה ומרושעת,שסטודנט פשוט ניצב חסר אונים מולה וחסר יכולות התמודדות מולה! אין כאן כל הוגנות מינימלית. אני רק אציין,כגילוי נאות,שבשנה שעברה הגשתי בקשה לקבלת מילגה והכול היה בסדר ,ואושרה לי מילגה,אולם גם השנה אני נזקק למילגה,אבל השנה זה אבוד. חוסר האפשרות לערער על פסילה על הסף ,ואפילו לקבל חזרה את הטופס לשם מילויו מחדש,במהלך כל תקופת ההמתנה הארוכה והארורה הזאת,הוא מקומם ,פוגעני ולא צודק. האם באמת הכול אבוד ואין מה לעשות? האם אין מצב שמדובר בטעות שלהם?
ש
שני יונגר
טעות במילוי טפסים
שלום דני,
צר לי שזה המצב. חלק מהדברים שקורים לנו אם בגלל טעות טכנית או אם בגלל אטימות של מערכת בירוקרטית, הם כולם שיעור מצוין לעתיד.
אני מניחה שאין ברה מה לעשות, לפחות השנה, אך אפשר ללמוד לקח חשוב מפה והלאה והוא תמיד לשמור העתק של הדברים שנשלחו.
לצערך, החלק שהשמטת מהטפסים אינו חלק זניח, אלא אחד החשובים ביותר בהקשר של המלגה הספציפית הזו המסתמכת מאוד על עניין התמיכה שאתה מקבל או לא מקבל ממקורות אחרים.
לכן, רק אפשר לומר שלהבא תהיה מסודר יותר, והכי חשוב אל תשמור את הדברים לרגע האחרון והמכריע, כך שאם תקבל או לא תקבל מלגה לפחות זה לא יהיה בגלל טעות במילוי הטפסים.
עכשיו, אני ממליצה לך בחום להיכנס לדף המלגות פה באתר ולבדוק מהן המלגות הנוספות אליהן אתה יכול להגיש מועמדות (אולי כבר היום). חשוב להגיש כמה שיותר מלגות כדי להצליח לזכות לפחות באחת וזו עבודה שיש להשקיע בה, וחייבם להיות מסודרים בעניין הזה.