קבלתי אישור על זכאותי למענק מטלדור משרד החינוך בסך 4000 ש"ח וכדי לממש את זה צריך לחתום על טופס התחייבות ולצרף אישור לימודים ות<ז וכו. האם חובה עלי להחזיר בשלב מסויים את המענק או רק כפי שאומרים אם מפסיקים את הלימודים חייבים להחזיר.
ש
שני יונגר
ההבדל בין מענק להלוואה
שלום טרביה,
צריך להבדיל בין המונחים הלוואה ומענק לימודים. מענק- הוא סכום כסף שניתן באופן חד פעמי ואין צורך להחזירה- אך ייתכן ונידרשים לעבודה קהילתית בתמורה. הלוואה- היא סכם כסף הניתן באופן חד פעמי ויש להחזיר לפי תנאים מוגדרים מראש.
כמובן שחייבים אישור לימודים כדי לקבל את המענק, כי הוא מותנה בהיותך סטודנט.
בברכה, שני
י
יהודה
מלגת טלדור - טענה שחסר מסמכים
שלום רב, אני הגשתי לטלדור בקשה למלגה. לבקשה צרפתי את כל המסמכים הנדרשים. לא קיבלתי מטלדור תשובה ונסיתי להשיג טלפונית אך היה קשה להשיגם והיה מענה שאין תשובות בטלפון. היום הצלחתי להשיג מענה בחברת טלדור, ונמסר לי שלבקשה לא צורף אישור לימודים. (אציין שאני בטוח שצרפתי) בטלדור נמסר לי שאין לי מה לעשות וזה אבוד. האם אפשר לערער? איך אני יכול להוכיח שצרפתי את המסמך הזה? ובהנחה שלמבקש מלגה חסר מסמך זה תפקידו לברר שלא חסר מסמך? בתודה מראש, יהודה
ש
שני יונגר
לצערי אי אפשר
ש/לום יהודה,
לצערי כפי שתכתי לכמה מהסטודנים האחרים שהתלוננו על טלדור והתנהלותה או כל תלונה אחרת שבגינה לא התקבלה בקשתם למלגה, לערער על אי קבלת מלגה אי אפשר.
האחריות הבלעדית היא של מגיש הבקשה, גם אם במקרה שלך היה שילוב של חוסר מזל בעניין. הם בארמת לא חייבים מלגה לאף אחד ולכן הם עובדים בצורה בירוקרטית מאוד ולפי הספר, והדברים הם בצורה של שחור ולבן. לא יושבים בוועדה אנשים בחוחרים למי נראה להם ולמי לא נראה להם לתת מלגה ולכן אם חסר מסמך או אם מסמך אינו מתאים תוכל להגיש שוב את בקשתך בשנה הבאה.
גם אז אין הבטחות, יש רף שנקבע על-ידי הסטודנטים המגישים בקשות והוא יכול להיות גבוה יותר או נמוך יותר בהתאם למצב הסוציואקונומי של הסטודנטים הניגשים.
נסה שוב בשנה הבאה, ונסה לגשת לעוד מלגות אחרות.
בברכה, שני
א
אפרת מאדר
מלגת טלדור
שלום וברכה ברצוני לדעת אם אני זכאית למלגה או שלא. הגשתי את כל הטפסים הנדרשים ולא הגיע אלי מכתב עם תשובה. אשמח לתשובה(אם צריך פרטים יותר מזהים אז אני ישמח לתת) אפרת מאדר