אישרו לי הלוואה משום מה על סך 7000 בתנאי חתימת 2 ערבים+משכורת . בפנייתי למה לא קיבלתי מלגה ענו לי במעל גיל 27 לא מתחשבים בנתונים של המשפחה(מספר אחים\הורים\מצב כלכלי של המשפחה וכדו') ראשית אני לא מבין למה דרשו ממני כל כך הרבה פרטים ומסמכים( שהיה מאוד קשה להשיג אותם) עם לא מתחשבים בנתונים שלהם. שנית למה מתנים את ההלוואה עד סוף חודש שישי התנאי שיחתמו 2 ערבים עם תלוש משכורת?! אין לי ערבים! אני אישית נכביתי בזה אז אני אבקש שיחתמו לי?! ואם אני לא משיג ? רק ערב אחד אני יכול להשיג אך במענה לשאלתי הבנתי שזה לא מספיק ושנה שעברה מי שהיה לו רק ערב אחד לא קיבל הלוואה.. אז בשביל מה הטרחה והציפייה הזו ? מה זה כל ה עגמת נפש הזו ? כל כך הסתמכתי על המלגה הזו :( פניתי למשרד החינוך שהפנה אותי לדואר והדואר אחרי שעות של טלפונים אמר לי שמשרד האוצר ומשרד החינוך והדואר בחוזה אחד . אז מה עושים ? למי לפנות? אני שוקל תלונה בכל דרך אפשרית כולל בצורה תקשורתית ומשפטית . תודה רבה טלדור. בכבוד רב, הראל
ש
שני יונגר
שלום הראל
שלום הראל,
צר לי מאוד שטרטרו אותך, אך אינני חושבת שנעשה כאן מעשה שאינו חוקי. הוועדה שמחליטה אם להעניק מלגה או לא מחליטה לפי הנתונים ששלחת. לא כולם מקבלים מלגה, הרוב דווקא לא מקבלים אותה וחלק מקבלי את האפשרות לקבל הלוואה. אני מניחה שהעניין עם הערבים הוא כי אתה לא בחזקת הוריך (המימונית להגדרתם). אלא אתה אדם בוגר ברשות עצמו. הם חייבם להבטיח כי יוכלו לקבל החזר על ההלוואה ולכן הם דורשים ערבים. זה אמנם תמוהה שדרושים שני ערבים להלוואה של 7000 ש"ח, אך ההלוואה הזו היא ללא ריבית וההחזר עליה מתחיל רק לאחר סיום הלימודים.
לייעוץ משפטי קיימים גופים כגון, פניות הציבור או ישראל הוגנת המספקים ייעוץ משפטי בחינם.
בברכה, שני
ה
הראל
הבהרה
שני , שלום לך, בהקשר לתשובתך ,ברצוני להבהיר,שאף אם אין חובה חוקית לחלק מלגה או לאשר , אף על כן , יצרו בכל זאת חבות שכזו מכמה וכמה טעמים משפטיים (כמו״כ עקרונות תול הלב וציפיה, הסתמכות וכד׳..) אך דיי לכל משפטן או סטודנט שנה א׳ במשפטים לזהות את העילות בדבר. ברצוני להבהיר , אני אכן גר אצל ההורים ולא עובד. אין לי שום נכס וכד׳ ובכול זאת , התנו את הדיון בכך שאני חייב לצרף את כל המסמכים שנוגעים למצב שמסביב .. אבא, אמא ו11 אחים! מצב כלכלי כולל רשיות(ביטוח לאומי וכדו׳ ) רפואי ... בעוד שכפי שאת כבר מבינה שיש אנשים בהרבה יותר טוב ממני שקיבלו מלגה .. הפניה שלהם היתה לציבור וחובה על הפונה לציבור לפנות בשיוון ותום לב . גם זה וגם זה הפרו כלפיי (ואחרים)בכמה אופנים . בכל זאת תודה על המענה שלך ,ואשמח לקבל ייעוץ בנידון באם אפשרי כן.