נרשמתי ללימודים לאוק' 2012 הייתי רוצה לזכות במילגה למי פונים ?
ש
שני יונגר
איתור מלגות
שלום מני,
חבל שלא ציינת לאיזה מסלול נרשמת ובאיזה מוסד לימודים. אלו נתונים חשובים מאוד כדי לנסות ולהיות קצת יותר ספציפיים.
ראשית אני מזמינה אותך להכנס דף המלגות כאן באתר כדי לראות מי מהמלגות יכולה להתאים לך. כדאי מאוד לפנות למוסד הלימודים ובו לדיקן או דיקנאט הסטודנטים, לאגודת הסטודנטים בתוך מוסד הלימודים ולברר מולם אם יש מלגות פנימיות של מוסד הלימודים.
חשוב לזכור מרבית המלגות מיועדות לחיילים משוחריים, כך שאני מקווה שאתה עדיין מוגדר כחייל משוחרר.
יש מלגות שתוכל לגשת אליהן שאינן תלויות בהכרח במצד סוציואקונומי כגון פר"ח ידידים וכו'. תוכל לקראות פרסום עליהן בתוך מוסדות הלימוד החל מחודש מאי השנה.
שני גורמים נוסםים חשובים לברורים: העירייה בעיר מגוריך- אפשר לברר אם יש להם מלגות לתושבי העיר, מרכז הצעירים בעירך או היחידה לחיילים משוחריים (לפעמים זה אותו גוף המאחד את שניהם).
חשוב לגשת לכמה שיותר מלגות כדי להצליח ולזכות לפחות באחת. דבר נוסף, אני הייתי מתחילה בדיקן או קדינאט הסטודנטים כי לא כל המלגות רלוונטיות לכלל מוסדות הלימוד, לצערנו מרבית המלגות מרוכזות באוניברסיטאות. לכן מומלץ להתחיל משם כדי שתדע מהו הפוטנציאל שלך להגשת בקשות למלגות.