שלום רב, אני מתכוונת ללמוד סייעוד באוקטובר הקרוב בשלוחת "אסף הרופא"/"הדסה עין כרם". (תואר, לא הסבה) כיוון שאני גרה בחיפה אהיה חייבת להתגורר במעונות,דבר הכרוך בהוצאות רבות של מחיה וכלכלה בנוסף להוצאות הגבוהות של שכר הלימוד. אני שמה לב שעקב המחסור באחיות יש כל הזמן פרסום בכלי התקשורת הנועד לעודד לימודי סיעוד אך למרות זאת אין שום מימון..למעט מסלול הסבה אני בת זקונים במשפחה המונה כשישה ילדים, הוריי מימנו את הלימודים לחמשת אחיי הגדולים וכעת ידם אינה משגת לממן את לימודיי. אני מרגישה קצת חסרת אונים כיוון שאין לי אפשרות לשלב עבודה עם מערכת שעות לימודי הסיעוד, יש מלגה שמתאימה ללימודי סיעוד? מתי מתחילה ההרשמה למלגה(תשע"ג)? (אציין שהתנדבתי 3 שנים במד"א כחובשת.)
ש
שני יונגר
איתור מלגות לסיעוד ובכלל
שלום יעל,
ראשית כדאי מאוד שתבדקי מהן המלגות הפוטנציאליות עבורך כבר עכשיו, חבל לשמור את הדברים לרגע האחרון. כאן באתר יש את רשימת המלגות הכללית של כלל המלגות בארץ וכדאי מאוד שתעברי עליה באדיקות.
שנית, כדאי מאוד שתבררי אם יהיה לך זמן לעבודה במקביל ללימודים באחד משני המסלולים שאת שוקלת, כי אין הבטחה במלגות.
לגבי מועדי ההרשמה למלגות, חלק מהמלגות פותחותאת שעריהן להרשמה כבר בחודש מאי הקרוב, לקראת השנה הבאה, לכן לא לנוח על זרי הדפנה.
כמובן, שחשוב מאוש שתפני למוסד להימודים עצמו ותגישי בקשה לכל מלגה אפשרית בתקווה שתצליחי לקבל מימון חלקי ללימודים.
שנית, אינני אם יודעת אם שירתת בצבא או בישרות לאומי, אך במידה וכן, נסי את היחידה לחיילים משוחררים או מרכז הצעירים בעיר מגורייך (בתעודת הזהות כמובן).
דבר אחרון, המלגות כיום הן מלגות קטנות מאוד הנחלקות לסטודנטים רבים, לפיכך חשוב שלא תגשי למולגות מתוך הנחה שהן יספיקו לך גם למימון הלימודים וגם למחייה ועד תחילת הלימודים עשי כל שביכולתך למצוא עבודת סטודנטים מתאימה.
קחי בחשבון כי ככל שתגישי יותר בקשות למלגות, כך גדל הסיכוי שלך לזכות באחת או יותר, מומלץ לכן להגיש בקשה לפחות ל-5 מלגות שונות (אם אפשר יורת אז למה לא).
בהצלחה, שני
י
יעל
תודה!
ר
רווית
מלגות לתואר ראשון בסיעוד
בתוכנית לתואר ראשון בסיעוד במכללה האקדמית לישראל ברמת גן, את יכולה ליהנות ממלגה משמעותית בתמורה להתחייבות לעבודה במספר מוסדות בריאות מובילים. את יכולה גם לשלב 3 ימי לימוד עם 3 ימי עבודה בשכר מהיום הראשון ללימודים. שווה לך לבדוק..