שלום לכולם, בזמן האחרון אני בודקת מלגות ללימודים ואני רואה שבכולן תנאי הסף הן שירות צבאי/לאומי. המצב שלי הוא שקיבלתי פטור רפואי משירות צבאי ולא התגייסתי, גם לא התנדבתי כיוון שמצבי הסוציו-אקונומי נמוך והייתי צריכה לעזור בפרנסה של האם. השאלה שלי היא האם אתם מכירים מלגות שאין בהם סף לשירות צבאי/לאומי? לצערי ללא מילגה לא אוכל להתחיל ללמוד, אין לי אופציה מבחינה כלכלית, וזה הסיכוי היחידי להתחיל תואר ראשון. גם מלגת מצטיינים אינה אופציה רלוונטית - כיוון שעד היום יש לי כמה בגרויות שאני משפרת.
אשמח לכל עזרה בנושא!! תודה מראש
ש
שני יונגר
מלגות לתואר ראשון
שלום דנה,
אני מבינה את התסכול, בעיקר כי כמעט כל המלגות מיועדות ליוצאי צבא או שירות לאומי. עם זאת, קשה מאוד להסתמך על מלגות מראש, עוד לפני הקבלה ללימודים. בנוסף לכך עצם קבלת המלגה לא מבטיחה מימון מלא של הלימודים, זה מאוד נדיר. אני חושבת שהכי כדאי לעבוד עוד קצת ולחסוך מעט כסף לפני תחילת הלימודים, ולהתחיל תואר ללא חשש להפסק לימודים בגלל קשיי מימון.
את מוזמנת לעבור כאן באתר על רשימת המלגות ולראות מה תוכלי לקבל והיכן ולבחור את מסלול הלימודים שלך לפי המלגות כי יש מוסדות המציעים כמות מלגות גדולה יחסית לאחרים ויש מוסדות לימוד שכמות המלגות בהם מעטה מאוד מה שמקשה על הסטודנטים במימון הלימודים ולכן הם נדרשים לעבודה בלילות.
בנוסף, כפי שכתבתי כאן לרבים לפניייך כדאי מאוד לפנות למרכז הצעירים בעירך לשמוע מה הם מציעים כדי לסייע לך.