ס"ד שני שלום לך , מקווה שתוכלי לעזור לי, התחלתי ללמוד לתואר ראשון לימודים מלאים ופתאום התברר לי שאני חייבת לעשות פסיכומטרי טוב, אמרתי אין ברירה . זה התנאי של משרד החינוך. אבל לא ידעתי שזה יעלה לי 5,600 ש"ח חוץ משכר לימוד למכללה 13,000 ש"ח וחוץ מנסיעות לירושלים 2,300 ש"ח ואני גרה בשכירות 3,700 ש"ח לחודש ובעלי מרויח סה"כ 7880 בנטו. כך שאין לי מאיפה לקחת את הסכומים האסטרונומים האלה. תודה איריס,
ש
שני יונגר
מאוד תלוי איפה תלמדי
שלום עירית,
חסרים לי שלושה פרטים במה שכתבת: האם את כבר סטודנטית השנה או שתתחילי בשנה הבאה, גילך ואיפה תלמדי.
בכל אופן, אני מבינה מאוד את המצוקה, אכן לימודים אקדמיים הם יקרים מאוד במיוחד למי שלומד במשרה מלאה. יש מלגות רבות האפשריות, אך מלגות לאמהות לצערי אין ממש לתארים ראשונים וגם אם קיימות אז הן מלגות פנימיות, כלומר במוסד הלימודים עצמו.
יש מלגות לא מעטות עם זאת אך חשוב שתדעי שההרשמה אליהן מתחילה בחודש מאי לרקאת השנה הבאה ומסתיימת באזור חודש ינואר לאחרונה שמבין המלגות.
כדאי ומומלץ שתכנסי לדף המלגות כאן באתר ותראי מה יכול להתאים לך ותתכונני לשנה הבאה. בנוסף, אף פעם לא מוקדם או מאוחר לגשת לדיקן או קיקנאט הסטודנטים ולברר מה הם יכולים להציע לך וחשוב לשמור איתם על קשר כדי לראות אם יש שינויים והתפתחויות בתחום המלגות.