היי שני אני אבהיר את השאלה שלי. אני מגישה את המלגה לתואר ראשוו של משרד החינוך ( זה עד ה15) ויש סעיף של סיוע והשתתפות בשכר הלימוד. אבא שלי מקבל החזרים רטרואקטיבים ממשרד הביטחון על סך של 3700 ש"ח. רציתי לשאול אם אני צריכה לסמן שאני מקבלת סיוע בשכר לימוד למרות שאבא שלי מקבל את הסיוע. תודה רבה, יעל
פ
פנינה
מלגה, כמובן.
אני אשה חרדית, המעוניינת ללמוד לתואר ראשון במשפטים. לפני כן עלי לעבור, עדיין, בגרויות ופסיכומטרי. יש לי סיכוי לקבל מלגה מלאה (ואולי גם מלגת קיום...)?
ש
שני יונגר
מלגות קיום
שלום פנינה,
יש המון מלגות מסוגים שונים, מלגה מלאה היא נדירה ביותר כיום אך אולי תהיי זכאית לכל מיני מלגות אחרות עקב כך שישי לך ילדים וכו' ולכן תצליחי לקבל מלגת סיוע.
אני מציעה לך לברר לגבי לימודים במספר מקומות וגם כמובן לשים דגש על עניין המלגות הפוטנציאליות שתוכלי לקבל בכל מוסד לימודים. כל משרד דיקנאט סטודנטים ידע לעזור לך בכך. קחי גם בחשבון כי לכל מוסד לימודים יכולות להיות מלגותל שונות ולכן כדאי לברר במספר מוסדות שונים.
בהצלחה, שני
ש
שני יונגר
שלום יעל
שלום יעל,
לחלוטין לא. הסיוע שאביך מקבל הוא חלק מחישוב סך ההכנסות בבית אבל לא רלוונטי במקרה זה.
אז השאירי ריק את סעיף הסיוע בשכר לימוד.
בברכה, שני
ע
עירית שנה א ' בהוראה
מילגה לאמא ל-3 ילדים וצריכה לעשות פסיכומטרי
בס"ד שני שלום לך , מקווה שתוכלי לעזור לי, התחלתי ללמוד לתואר ראשון לימודים מלאים ופתאום התברר לי שאני חייבת לעשות פסיכומטרי טוב, אמרתי אין ברירה . זה התנאי של משרד החינוך. אבל לא ידעתי שזה יעלה לי 5,600 ש"ח חוץ משכר לימוד למכללה 13,000 ש"ח וחוץ מנסיעות לירושלים 2,300 ש"ח ואני גרה בשכירות 3,700 ש"ח לחודש ובעלי מרויח סה"כ 7880 בנטו. כך שאין לי מאיפה לקחת את הסכומים האסטרונומים האלה. תודה איריס,
ע
עירית
מלגה לבעלי מצב סוציו אקונומי נמוך
אני עדיין לא קיבלתי שום מילגה והמצב הפיננסי כבר לא פשוט.
ש
שני יונגר
תלוי בסיבה לקבלת הקצבה
שלום יעל,
זה לא אמור להשפיע על המלגה שלך. אין צורך לסמן זאת אלא אם אבא שלך מקבל החזר כנגד התלום שלך ללימודים. אם זה המצב אז כמובן שכן ואם זה לא המצב אז אין צורך.