שלום רב חיפשתי באתר המלגות כאן ומצאתי המון מלגות אבל כמעט בכולן יש תנאים או לא מתאימים או לא מציאותיים או מפלים לרעה בקיצר הבן שלי נופל בין הכסאות ואיני מוצא איך לעזור לו . הוא לומד הנדסת פיסיקה +הנדסת חשמל עשה צבא - סוציואקונומי דפוק - אבל כל זה בין הכסאות ...
ש
שני יונגר
איתור מלגות
שלום אלדו,
ראשית חשוב לציין כי מוסד הלימוד בו בנך לומד הוא חלק בלתי נפרד מהיצע המלגות האפשרי עבורו. במידה ובנך לומד במכללה פרטית, אז מרבית המלגות הן מלגות פנימיות והשיקול הוא של המוסד עצמו.
להלן הדרך לקבל תשובות מלאות ולברר לגבי המלגות האפשריות: 1. לפנות לדיקן הסטודנטים במוסד הלימוד (או דיקנאט) 2. לפנות לאגודת הסטודנטים 3. לפנות למחקלת החינוך בעירייה
דבר חשוב אחד עלי לציין לפניך, נכון לתקופת הזמן הנוכחית מרבית המלגות כבר חולקו או המקומות בהן כבר תפוסים. ועוד עניין שחשוב שתדע, נכון להיום כבר לא ניתן לגשת למלגות ללא תמורה כלשהי, כמעט כל המלגות דורשות עבודה קהילתית בתמורה להן, ולכן חשוב שלא תצפה למלגה שאיננה דורשת עשייה בתמורה.
בהצלחה, שני
א
אלדו
קראתי את תגובתך שני עוד הבהרה בבקשה
פניתי למשל למלגה ואמרו לי שבגלל שהוא שילם את כל שכר הלימוד דרך הפחקדון אין לו אפשרות לקבל השנה מילגה מטעמם . איך הוא אם כך עתיד לשלם מעונות ? אוכל ? ביטוח לאומי ? משהו בשיטה כאן דפוק . דבר שני למה מחלקים מלגות עוד בטרם הילד נכנס ללמוד ? הרי תחילת הסמסטרים באוניברסיטאות הן סוף אוקטובר , איזה הגיון יש לחלק מלגות לפני שהסטודנט עוד מבין להיכן הוא נחת ? יש אפליה למרכז האוניברסיטאי אריאל ? למה ? המון מלגות מציינות כמעט כל אוניברסיטה כמעט כל מכללה אבל מדלגות על המרכז האוניברסיטאי אריאל . יש לי עוד המון מה לשאול אבל ברשותך בנתיים על הדברים הללו .
ש
שני יונגר
שלום אלדו
שלום אלדו,
כל קרן מלגות קובעת מהם הקריטריונים לקבלת אותה המלגה, אם מוצא, מצב סוציואקונומי, שירות צביא ועוד ועוד. מלבד מלגות לימודים ישנן גם מלגות מחייה אחת מהן היא מלגת משרד החינוך אליה אפשר להגיש בקשה עד לסוף חודש דצמבר. במידה ובנך היה קרבי או תומך לחימה יוכל לנסות ולהתקבל למלגת IMPACT אבל רק לקראת השנה הבאה.
אני מבינה את השאלה לגבי מלגות ותאריכי ההגשה למלגות, אך אני אינני קובעת המדיניות וכל קרן בוחרת כיצד היא מעוניינת לעבוד.
לגבי אפליה בין מוסדות לימוד, באופן עקרוני כל מוסד לימוד עושה מאמצים כדי לגייס את המלגות שלו. זאת מלבד הקרנות החיצוניות. אחת הסיבות ככל הנראה שהמלגות אינן מציינות את המרכז האוניברסיטאי אריאל היא מיקום המכללה, אך אין מניעה שבנך יפנה בבקשה למלגת סיוע מהמכללה עצמה. אינני יודעת אם עשה זאת כבר או שעדיין לא. אבל, כמו שכתבתי לך אין ארוחות חינם כל מלגה מחייבת או עבודה בקהילה או פעילות אחרת כדי להיות זכאי לה.
אני מאוד ממליצה למרות שלא צויין ברשימת המלגות שמכללת אריאל קיימת ברשימה שתבררו בוודאות את הדברים או מול המכללה או מול הקרן אליה בנך רוצה להגיש בקשה למלגה.
חוק המספרים הגדולים וא החוק הנכון לקבלת מלגה וכדאי לנסות ולהגיש בקשות לכמה שיותר מלגות אופציונאליות.
מה דעתך על המלצתי הקודמת? האם ביצעת כבר חלק ממנה או את כולה לפני פנייתך?