שלום רב , אני נרשמתי ללימודי מכינה במקצוע מדעי החברה . ביקשו ממני לתת מקדמה ע"ס 4200 ש"ח כמו כן , המכינה תעלה בסביבות 18 אלף ש"ח . אני בת 28 משוחררת 8 שנים לכן איני זכאית למלגת חיילים משוחררים . אני הייתי עובדת שנה וחצי בחברת orange פוטרתי בגל הפיטורים הגדול . אני מובטלת כבר 3 חודשים ואף עוד לא קיבלתי כסף מביטוח לאומי שאני כה מחכה לו . מה השלבים שאני יכולה לעשות בכדי לקבל מלגה ? איזו מלגה תתאים לי ? אני מוכרחה לציין שאני מוכנה להתנדב לפעילויות קהילתיות באוניברסיטה . למי לפנות ? האם יש גם דבר כזה כמו הלוואה לסטודנטים מטעם האוניברסיטה ? האם הלוואה חלה גם על מי שלומד במכינה ? תודה מראש מחכה לתשובה , ג'ני מגיד .
ש
שני יונגר
מלגות למכינה
שלום ג'ני,
לגבי מלגות, כמעט כל המלגות מיועדות לסטודנטים במהלך הלימודים האקדמיים. לצערי לימודי מכינה נחשבים קדם אקדמיים ולכן מרבית המלגות אינן רלוונטיות לשלב זה.
מה שכן מומלץ שתעשי, הוא לפנות למוסד הלימדים בו את מתחילה את לימודי המכינה ובריי איתם מהן האפשרויות שלך למלגות מטעמם או מטעם האוניברסיטה בה הם מתקיימים.
לגבי הלוואות, לשאלתך, עניין עובד באותה הצורה כמו עם מלגות, ההגדרה היא ללימודים אקדמיים ולא לקדם אקדמיים.