שלום יש לי כמה שאלות :1)מתי אני צריכה להתחיל לפעול כדי לקבלת מלגה לשנת הלימודים 2012? 2)לאיזה מוסד אני יכולה לפנות כדי לקבל מידע כולל לגבי המלגות?ולגבי המלגה שמתאימה לי?
ש
שני יונגר
מלגות
שלום שני,
להלן תשובתי לשאלותיך: ישנם כמה סוגי מלגות: מלגות של מוסד הלימודים, מלגות של העיר בה את מתגוררת, מלגות ליוצאי מדינות שונות, מלגות המותאמות למצבים סוציואקונומיים חלשים ומלגות לחיילים משוחריים או יוצאי שירות לאומי. מלגות נוספות הן מלגות בתמורה להתנדבות בקהיל במסגרות השונות.
לגבי השאלה מתי, התשובה היא ברגע שנרשמת למוסד לימודים כזה או אחר. ישנם מועדי הגשת בקשה לכל מלגה ומלגה ולרובן המועדים הם בסמוך לתחילת שנת הלימוד, כך שכדאי להתכונן מראש במיוחד כי יש להעמיד אישורים מסוגים שונים ולא כדאי לעשות את הדברים בלחץ של הרגע האחרון.
לגבי פרסום רשימת המלגות- כאן באתר ישנה רשימהשל כל המלגות בישראל, עשי בה שימוש. בנוסף, פני לדיקן הסטודנטים ולאגודת הסטודנטים במוסד הלימודים אליו נרשמת ובררי מהן המלגות שהמוסד עצמו מציע לתלמידיו. למלגות עירוניות יש לפנות למחלקת החינוך בעירייה של מקום מגורייך למלגות שהן בתמורה להתנדבות בקהילה יש להרשם גם כן מראש (ייתכן וההרשמה הסתיימה כבר לשנת הלימודים הקרובה)- נסי להרשם לאחד הבאים: ידידים, פר"ח, מלגת פיס או קרן אייסף.
כדי להגיש בקשה למלגת משרד החינוך עליך לרכוש את טופס ההרשמה בחנויות לציוד הקיימות בתוך האוניברסיטאות והמכללות בעלות של 2 ש"ח.