אני חייל ששירת שירות מלא בתור מתנדב (עקב בעיה רפואית לא רצו לגייס אותי) בסיירת גבעתי הורי שיחיו נכים אימי 100% ואבי 60% וברצוני ללכת ללמוד אבל לא אוכל ללמוד לעבוד באותו הזמן בשביל לממן את לימודי אני שמעתי שיש מילגות קיום אוו משהו דומה אנא אבקש את עזרתכם אוו אם מישהו יכול לכוון אותי תודה רבה
ש
שני יונגר
מלגות לימודים
שלום שאול,
אציע לשקול שתי דרכים: 1. למצוא מוסד לימודים לפי המלגות שתוכל לקבל בו 2. ללמוד במסגרת האוניברסיטה הפתוח או אחת המכללות שמציעות מסלול לימודי ערב שיאפשר לך לעבוד במקביל (לא סותר קבלת מלגות)
בישראל ישנן מלגות רבות ועליהן משפיעים משתנים רבים, הקיריטריונים יכולים להיות גיל, מצב סוציואקונומי, שירות צבאי, מסלול הלימודים שתבחר, מוסד הלימודים וכד'. לברור לגבי המלגות האפשריות עליך לעשות את הדברים הבאים: 1. לעבור על כל רשימת המלגות הקיימת כאן באתר- ולבדוק לאילו מלגות אתה יכול להגיש בקשה 2. לגשת לדיקן הסטודנטים באוניברסיטה/ המכללה בה תבחר ללמוד כדי לקבל מידע לגבי המלגות האפשריות מתוך מוסד הלימודים 3. לפנות אגודת הסטודנטים במוסד הלימודים 4. לפנות להעירייה/המועצה במקום מגורייך- ייתכן והנכות של הוריך היא תנאי מספיק מבחינה זו
ישנן מלגות למסלולי לימוד מסויימים שאינם קיימים למסלולי לימוד אחרים- אם זה שיקול מבחינתך
למרות שכתבת כי לא תוכל לעבוד במהלך הלימודים, קח בחשבון כי מרבית המלגות דורשות התנדבות בקהילה בתמורה למלגה.