שלום חברי הפורום היקרים, אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה שנה 5 לקראת סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה, אני נשואה 26 + ילד בן שנתיים, גם אני וגם בעלי עובדים, גרים בשכירות בירושלים. לאחר שקיבלת מכתב ממשרד החינוך "לסטודנטים נזקקים שיש להם ילד אחד לפחות" להלן 2 שאלות עיקריות: 1. האם לפי ידיעתכם אני זכאית לקבלת מלגה כי קיבלתי מכתב שאני עומדת בקריטריונים כביכול, במידה ואני זכאית דרך מי אני מקבלת אישור זכאות או היכן מבררים שלחתי את הטפסים הרלוונטיים כבר לפני למעלה מחודש? 2. לאיזו מלגות אני יכולה להירשם או זכאית לפני הנתונים שלי?
-יש לציין כי עד כה לא קיבלתי שום מילגה. תודה מראש עלו והצליחו...
ש
שני יונגר
מלגה לסטודנטים נזקקים
שלום מיטל,
קצת מורכב לענות על השאלה שלך דרך הפורום, אך אשתדל בכל זאת.
ראשית, ישנם סוגים שונים של מלגות אליהן את יכולה לנסות ולגשת למרות שאת כבר לראת סיום לימודייך. ישנה רשימה מאוד מפורטת פה באתר שכדאי שתעביר עליה ותראי מה יכול אולי להתאים לך.
מבחינת מלגות לנזקקים, אחד הקריטריונים הנבדקים הוא מה גובה השכר מהשותף שלך ושל בעלך, אינני יודעת מהו הקריטריון לקבלת המלגה, אך הכל אמור להיות רשום בטופסי הבקשה.
בנוסף, פני לעירייה בעיר מגורייך (לפי הכתובת בת.ז.) ובררי מולם האם יש מלגות סיוע שלהם.
העובדה שלא קבלת עד כה שום מלגה איננה רלוונטית, אלא נתונים אחרים כגון העובדה שאת לקראת סיום התואר גילך, שירות צבאי, מקום מגורים ילדים ועוד.