חסרה לי בגרות אחת באנגלית(3 יח"ל) בשביל להיות זכאי לתעודת בגרות. סיימתי ללמוד ב-2006 ועכשיו כשהשתחררתי ברצוני להשלים ולשפר זאת. ניגשתי ליחידה הראשונה אחרי שלמדתי לבד בקיץ האחרון ונכשלתי.
חבר זר'ק לי לפני כמה ימים שבמידה וחסרה לי בגרות אחת אוכל לקבל מלגה ממשרד החינוך בכדי להשלים אותה. חיפשתי באתר משרד החינוך ולא מצאתי שום דבר. מישהו יודע דבר על זה ?
אשמח לתשובתכם בהקדם כי הקורסים מתלמאים.
תודה רבה מראש, חיים.
מ
מיטל ווארפול
השלמת בגרות
שלום חיים, אכן חברך צודק, תלמיד המעוניין להשלים לזכאות לבגרות, עד חמש שנים מסיום הלימודים בתיכון, זכאי להשתתף ב"פרויקט השר" ולהשלים מקצוע אחד בתעודת הבגרות ההשתתפפות בפרויקט מקנה פטור מלא משכר הלימוד הדרוש. באם לא קיבלת מכתב על כך בדואר (כשנתיים אחרי תום הלימודים בתיכון, עליך לפנות בעצמך דרך מכון הלימודים (מכון ללימודי בגרויות-אנקורי, יואל גבע וכו'..)למשרד החינוך, ולבקש סבסוד לימודים.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ח
חיים
תודה רבה, מיטל - רק שני דברים אחרונים...
תודה רבה, מיטל.
1. ממה שבדקתי במשרד החינוך המלגה תקפה רק למקצועות החובה שעוברם ניתנת זכאות לתעודת בגרות, נכון הדבר ? אז אם חסרה לי מלבד הבגרות הזאת באנגלית בגרות בספורט, זה לא יימנע ממני לקבל את המלגה, נכון ?
2. איך מתבצע ההליך ? אם אני רוצה להירשם לקורס לדוגמא ביואל גבע אז אני נרשם משלם מכספי ואז כשאני מקבל את המלגה אני מזדכה על הסכום דרך משרד החינוך ? איך בדיוק עובד הנושא ? לפנות ליואל גבע\לחמן\אנקורי לבירור או למשרד החינוך ? כי אותו חבר שאמר לי על זה אמר שמשרד החינוך עובדים רק עם "לחמן", ז"א המלגות ניתנות רק ב"לחמן".
שוב תודה רבה לך על העזרה.
מ
מיטל ווארפול
פרויקט השר
שלום, אני ממליצה לך לפנות לרכזת פרויקט השר טלפונית ולבחון מולה לאיזה מכון להשלמת בגרויות תוכל להרשם כדי לקבל את סבסוד הלימודים. בכל שאלה / בירור ניתן לפנות לרכזת הפרויקט באגודה, גב' ליאת חזן - בטלפון: 02-6441132, פקס: 02-6413757, או בדואר אלקטרוני: liath@kidum-edu.org.il