שלום, אני מתכננת ללמוד בסמינר חרדי ראיית חשבון. אומנם אני לא אקבל תואר, אך אני הולכת לעבור 14 מבחני מועצה, ולקבל תעודה מטעם מועצת רואי חשבון. רציתי לשאול, האם יש מלגה שמתאימה לי, כמו על הצטיינות במבחני מועצה, או משהו אחר? כמו כן, אני אזרחית ארה"ב. רציתי לדעת אם יש מלגה שמגיעה לי למרות שמוסד הלימודים שלי אינו נחשב למוסד אקדמי. תודה רבה!
נ
נועה סטרוז
מלגות לאזרחי ארצות הברית
שלום ברכה,
עד כמה שידוע לי, הלשכה למנהל אמריקאי מעניקה מלגות לבעלי אזרחות אמריקאית בכל העולם. אני ממליצה לך לפנות אליהם באופן אישי כדי לבדוק האם המסלול בו את מתחילה ללמוד נכלל במסלולים שלהם הם מסייעים.
קיימות גם מלגות מטעם משרד החינוך האמריקאי שהתנאי היחיד הוא השתתפות בקורס און ליין אחד בשנה. לקבלת מידע על מלגה זו יש לפנות למי שאחראי על מלגות חוץ במוסד הלימודים שלך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות ענק בו תוכלי לחפש מלגות נוספות שיתאימו עבורך לפי קריטריונים ספציפיים באמצעות לשונית החיפוש.
חשוב לציין כי אם מוסד הלימודים שלך אינו מוכר בישראל (עלול לקרות בסמינרים חרדים שאינם מוכרים ע"י משרד הכלכלה והמל"ג) תוכלי לממש רק מלגות פנימיות מטעם מוסד הלימודים והתעודה שלך בסופו של דבר עלולה להיות תעודה פנימית בלבד שתפגע לך בסיכויים למציאת עבודה.
רק עוד נקודה- כל מילגה חייבת לעבור דרך מוסד הלימודים, או שמספיק אישור לימודים/ עשיית קורסים?
חוץ מזה- הסמינר שלי מוכר ע"י משרד החינוך והכלכלה, רק שאני לא מקבלת תואר בסוף...
תודה רבה לך!
נ
נועה סטרוז
השאלה שלך לא ברורה לי
שלום ברכה,
מה הכוונה שלך בשאלה "כל מילגה חייבת לעבור דרך מוסד הלימודים, או שמספיק אישור לימודים/ עשיית קורסים?" אשמח לסייע אך אני לא מבינה את השאלה.
בברכה, נעה
ב
ברכה
כוונת השאלה שלי
שלום,
לפי מה שאני יודעת, ישנן מילגות המועברות ישירות למוסד הלימודים, וישנן כאלה המועברות לסטודנטים. את הצעת לי לפנות למשרדי מוסד הלימודים ולברר שם לגבי מילגה לאזרחית ארה"ב. השאלה שלי אם יש אפשרות לפנות באופן אישי, ואז מספיק אישור לימודים או עשיית מבחנים וכדומה. ואם כן, האם ידוע לך להיכן עלי לפנות?
תודה רבה ושבוע טוב- ברכה
נ
נועה סטרוז
מלגות לימודים
שלום ברכה,
כדי לברר לגבי מלגות פנימיות מטעם מוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד עלייך לפנות אליהם באופן אישי. לגבי אישור הלימודים והמסמכים הנדרשים יוכל ולהסביר לך שם מה צריך בדיוק לכל מלגה שתתאים לך.
בברכה, נעה
ב
ברכה
איך פונים אליהם באופן אישי?
איך אני פונה באופן אישי?