האם בחורה בת 18 יכולה לקבל מלגה עבור לימודים בסמינרי בית יעקב?
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודים בסמינר בית יעקב
שלום נחמי,
עד כמה שידוע לי, בסמינר בית יעקב לא קיימת מגבלת גיל על המלגות שהם מציעים ולכן אני ממליצה לך בחום לפנות למזכירות מוסד הלימודים כדי להגיש מועמדות למלגות השונות שהם מציעים. חשוב לציין כי בגלל גילך הצעיר, מלגות חיצוניות יוכלו להוות עבורך בעיה היות ורוב המלגות פונות לבוגרי שירות לאומי מלא או לחיילים משוחררים ואלו אינם בגילך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות ענק בו תוכלי לאתר מלגות לפי קריטריונים ספציפיים באמצעות לשונית החיפוש, במידה והמלגות מטעם מוסד הלימודים לא מתאימות לך.
מלגת לימודים
אני לומדת לימודי הוראה לאנגלית בסמינר חרדי של בית יעקב. אשמח לדעת אילו מלגות מתאימות לי שאליהן אוכל להגיש בקשה.
נ
נועה סטרוז
מלגות בסמינר בית יעקב
שלום רותי,
עד כמה שידוע לי, סמינר שבילי בית יעקב לא מציע מלגות ייעודיות מטעמו, אך היות ומדובר בשלוחה של מכון וינגייט אני ממליצה לפנות ישירות אליהם לקבלת מידע על מלגות פנימיות מטעמם שיוכלו להתאים עבורך.
בנוסף, קיימות מלגות חיצוניות שונות שיוכלו להתאים עבורך, ללא קשר למסלול הלימודים שלך או למוסד הלימודים בו את לומדת, ביניהן מלגות לבוגרי שירות לאומי מלא, מלגות התנדבות שונות, מלגות פריפריה, מלגות על סמך מצב כלכלי ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המלגות השונות שציינתי ומגוון מלגות נוספות שיוכלו להתאים לך.
מלגה לחינוך מיוחד
אני לומדת בסמינר הוראה לחינוך מיוחד, אשמח לדעת אם אני זכאית למלגות
נ
נועה סטרוז
מלגות ללימודי חינוך מיוחד
שלום מזל,
יש כמה מוסדות, גופים וקרנות המציעים מלגות ייעודיות ללימודי חינוך, ביניהם: עמותת "חינוך לפסגות", פרויקט צמ"ח, משרד החינוך ועוד. צריפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המלגות שציינתי ומספר מלגות נוספות שיוכלו להתאים עבורך.
היות ושנת הלימודים כבר החלה, חלק מהגופים שציינתי כבר סגרו את ההרשמה למלגות (כמו משרד החינוך למשל) ולכן אני ממליצה לך לפנות במקביל למוסד הלימודים בו את לומדת לקבלת מידע על מלגות מטעמם שיתאימו עבורך.
סיוע דחוף ללימודים של ביתי נעה
אני מפרנס יחיד ל-7 נפשות ביתי התקבלה לסימינרחרדי למורות לחינוך מיוחד . אני לא יכול לעמוד בתשלום החודשי הנידרש. מה עושים??
ש
שרית
מילגה סמינר
הבת שלי לומדת שנה שניה בסמינר הילדסהימר גננות הנה"ח וייעוץ מס, אפשר לקבל מילגה?
ר
רבקה
זכאות למלגה
אני לומדת בסימניר בית יעקב הנהלת חשבונות ומזכירות לאיזה מלגה אני זכאית?
ש
שירה
מלגה ללימודים בסמינר
שלום, אני בת 19 (פטורה משירות צבאי ומשירות לאומי על רקע דתי), לומדת בסמינר (שוב, ללא תואר, על רקע דתי) ראיית חשבון + הוראה כוללת. האם יש לי סיכוי למלגה?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
מלגה ללימודים בסמינר
היי שירה,
רוב המלגות עבור לימודי תעודה ניתנות על ידי מוסדות הלימוד עצמם ועל כן אני ממליצה לך לפנות קודם כל למוסד בו את לומדת ולברר על מלגות שעשויות להתאים לך.
אופציות נוספות הן לפנות למשרדי הרשות המקומית או העיר בה את מתגוררת - במיוחד אם את מתגוררת בישוב או קהילה דתית, ישנן לא מעט מלגות שיכולות להיות פתוחות עבורך לרכישת השכלה.
קרן קמ"ח - מלגה הניתנת לצעירים וצעירות מרקע דתי. לפי דעתי ישנה אופציה לבקש מלגה גם עבור לימודי תעודה אך יש לוודא זאת מול המלגה. דרכי יצירת קשר תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלהם.
בהצלחה !
ש
שירה
מלגה ללימודים בסמינר
ראשית כל, תודה על המענה. שנית, התקשרתי לקרן קמ"ח והייתה הקלטה שאין יותר מלגות לסטודנטים, ידוע לכם על תחליף? תודה.
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
מלגה ללימודים בסמינר
היי שירה,
לצערי לא - איני מכירה מלגה אחרת שמחליפה במהותה את מלגת קמ"ח.
נסי אולי לחפש בלוח המלגות שלנו (את יכולה להשתמש בשורות החיפוש כדי לעבור לחיפוש ספציפי יותר).